nowmag.gr

Η Intel αρκετό καιρό τώρα κάνει δηλώσεις ενάντια της Apple και συγκεκριμένα, αφού η Apple έκανε τη μετάβαση από τους Intel επεξεργαστές στους δικούς της M1 για τα νεώτερα μοντέλα της, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Intel δήλωσε πως Windows συστήματα με Intel επεξεργαστές προσφέρουν καλύτερη gaming εμπειρία από όλα τα Macbook. Για να στηρίξει τα λόγια της, η εταιρεία υποστήριξε πως πάνω από τα μισά δημοφιλή παιχνίδια δεν είναι διαθέσιμα σε MacOS.

 

 

Σίγουρα αρκετοί θα είναι αυτοί που θα πάρουν το μέρος της Intel, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της Intel. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια υπολογιστών έχουν σχεδιαστεί να τρέχουν σε Windows λειτουργικό, με ελάχιστες εταιρείες ανάπτυξης να περιλαμβάνουν εκδόσεις MacOS ή και Linux, πόσο μάλλον ARM εκδόσεις των λειτουργικών. Η υπεροχή αυτή της Intel δεν έχει να κάνει με το υλικό αλλά με το γεγονός πως τα Windows είναι το προτεινόμενο λειτουργικό σύστημα για την ανάπτυξη τίτλων. Το κοινό που αγοράζει Mac σε γενικές γραμμές, δεν ενδιαφέρεται για το gaming ούτε είναι προτεραιότητά τους.

Παρόλα αυτά η Intel συνέχισε την επιθετική στάση, παρουσιάζοντας ένα γράφημα όπου σύγκρινε το Macbook Pro 16 ιντσών με ένα δικό της σύστημα με Core i5 11400H επεξεργαστή και Geforce RTX 3060 κάρτα γραφικών.

 

 

Το γράφημα συγκρίνει διάφορους τίτλους όπως GRID, War Thunder, Hitman 3 και Far Cry New Dawn με το Intel σύστημα να υπερέχει σε κάθε αποτέλεσμα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το Macbook Pro χρησιμοποιεί Intel Core i9 9980HK επεξεργαστή και Radeon Pro 5600M κάρτα γραφικών, παρακάμπτοντας τα νεώτερα με τον Μ1 επεξεργαστή. Ουσιαστικά η Intel αφήνει να εννοηθεί πως οι νέοι επεξεργαστές της είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους, κάτι που αναμένεται.

Για όσους θα ήθελαν να δούνε μια πιο δίκαιη σύγκριση με τους νέους Apple M1 επεξεργαστές των νέων Macbook, η ομάδα πίσω από τον γνωστό Dolphin emulator δημοσίευσαν μια έκδοση με υποστήριξη του M1 επεξεργαστή, όπου ο M1 αποδίδει πολύ καλύτερα από ένα Macbook Pro με τον Intel Core i7 8559U.

Όπως είναι λογικό, τα Windows θα παραμείνουν το λειτουργικό προτίμησης ομάδων ανάπτυξης λόγω του τεράστιου κοινού τους, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το υλικό της Apple είναι εξίσου ικανό όταν οι developers αφιερώνουν χρόνο και παρέχουν την ανάλογη έκδοση.

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/6/2021)

You May Like This