nowmag.gr

Η Apple αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία που θα μετατρέψει το iPhone σε τερματικό ανέπαφων πληρωμών. Η νέα υπηρεσία Tap to Pay επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται Apple Pay και άλλες ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας απλώς το iPhone και μια εφαρμογή.

Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ με την Apple να αναφέρει ότι εκατομμύρια έμποροι θα μπορούν να επωφεληθούν από τις απρόσκοπτες πληρωμές, χωρίς επιπλέον ανάγκες για κάποια τρίτη συσκευή εκτός από το iPhone. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για παρουσία της υπηρεσίας και σε άλλες ηπείρους.

Η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple για το Apple Pay και Apple Wallet, δήλωσε

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές πληρώνουν με ψηφιακά πορτοφόλια και πιστωτικές κάρτες, η υπηρεσία Tap to Pay στο iPhone θα παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ασφαλή, ιδιωτικό και εύκολο τρόπο αποδοχής ανέπαφων πληρωμών και νέες εμπειρίες ολοκλήρωσης αγορών χρησιμοποιώντας την ισχύ, την ασφάλεια και ευκολία του iPhone.

Σε συνεργασία με πλατφόρμες πληρωμών, προγραμματιστές εφαρμογών και δίκτυα πληρωμών, κάνουμε πιο εύκολο από ποτέ για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από επιχειρηματίες μέχρι τους μεγάλους λιανοπωλητές, να δέχονται απρόσκοπτα ανέπαφες πληρωμές και να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους.

Οι έμποροι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή iOS σε ένα iPhone XS ή νεότερο, με τους να πελάτες να μπορούν να πληρώνουν με ένα iPhone ή Apple Watch που υποστηρίζει το Apple Pay.

Η Apple σημειώνει ότι το Tap to Pay χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που κάνει το Apple Pay ιδιωτικό και ασφαλές για να διασφαλίζει ότι τα δεδομένα πληρωμών των πελατών προστατεύονται, με όλες τις συναλλαγές Tap to Pay στο iPhone να κρυπτογραφούνται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας το Secure Element. Όπως και με το Apple Pay, η Apple αναφέρει ότι δεν θα γνωρίζει τι αγοράζουν οι πελάτες ή ποιος τα αγοράζει.

Η Apple πλήρωσε περίπου $100 εκατομμύρια για την καναδική εταιρειών πληρωμών smartphone Mobeewave το 2020, με την τεχνογνωσία της δεύτερης να βρίσκεται ήδη στα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του NFC το οποίο χρησιμοποιείται στο Apple Pay και πιθανότατα να συνέβαλε και στην κυκλοφορία του Tap to Pay.

Το Tap to Pay θέτει την Apple σε ανταγωνισμό με εταιρείες όπως την Block, παλαιότερα γνωστή ως Square, όπου προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα εδώ και πολλά χρόνια, αν και με ειδική συσκευή ανάγνωσης καρτών. Αλλά αυτά τα συστήματα βασίζονται σε κάποια τρίτη συσκευή και όχι σε μια υπάρχουσα συσκευή όπως το iPhone, που θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της το επόμενο διάστημα.

Η Apple επιβεβαίωσε πως η Stripe θα είναι η πρώτη πλατφόρμα πληρωμών που θα προσφέρει το Tap to Pay στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Shopify Point of Sale αυτή την άνοιξη. Πρόσθεσε ότι επιπλέον πλατφόρμες πληρωμών και εφαρμογές θα ακολουθήσουν αργότερα φέτος.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/2/2022)

You May Like This