nowmag.gr

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Apple και το Twitter. Η εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Ελον Μασκ προκάλεσε εξ αρχής τριγμούς στις σχέσεις των δύο εταιρειών αφού ο αμερικανός μεγιστάνας είχε εκδηλώσει αμέσως την αντίθεση του στην τιμολογιακή πολιτική της Apple και τις χρεώσεις που επιβάλει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα κάνοντας λόγο «για κρυφό φόρο 30% στο Διαδίκτυο» και ολιγοπωλιακές τακτικές.

Η απάντηση της Apple ήρθε γρήγορα με την Apple να περικόπτει δραστικά τη διαφημιστική της δαπάνη στο Twitter γεγονός που δημοσιοποίησε ο Μασκ υποστηρίζοντας ότι η Apple «μισεί την ελευθερία του λόγου».

Στη συνέχεια ο Μασκ επανήλθε και με νέα ανάρτηση του ανέφερε ότι η Apple απειλεί με… έξωση το Twitter από το App Store και μάλιστα χωρίς να εξηγεί στη διοίκηση της πλατφόρμας την αιτία. Πάντως ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφαλείας του Twitter Γιόελ Ροθ δήλωσε στους New York Times ότι η Apple είχε εδώ και αρκετό καιρό εκφράσει έντονο προβληματισμό για το επίπεδο τοξικότητας στο Twitter και αυτό πριν την εξαγορά από τον Μασκ όπου η τοξικότητα, ο διχαστικός λόγος, οι ρατσιστικές αναρτήσεις και άλλο σχετικό περιεχόμενο παρουσιάζει γεωμετρικού επίπεδου αύξηση.

Όπως φαίνεται το σήριαλ της κόντρας Apple-Twitter θα έχει και άλλα επεισόδια τα οποία θα παρακολουθήσει η κοινή γνώμη μέσα από τις αναρτήσεις του Ελον Μασκ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 30/11/2022)

You May Like This