nowmag.gr

Ένα νέο ρεκόρ γιορτάζει το Shazam της Apple, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο αναζητήσεις ανά μήνα, φτάνοντας παράλληλα τις 50 δισεκατομμύρια αναζητήσεις από τη διάθεση της εφαρμογής.

Όπως είπε ο Oliver Schusser της Apple Music “το Shazam είναι συνώνυμο με την μαγεία, κάτι που ισχύει για τους φίλους που βρίσκουν ένα νέο τραγούδι αλλά και για τους δημιουργούς του τραγουδιού. Με 1 δισεκατομμύριο αναγνωρίσεις ανά μήνα, το Shazam είναι πιο γνωστή εφαρμογή μουσικής στον κόσμο. Το σημερινό ρεκόρ δείχνει πως πέρα από το κοινό που αγαπάει την εφαρμογή μας, μεγαλώνει και η όρεξη για αναζήτηση νέας μουσικής“.

Το Shazam κυκλοφόρησε αρχικά το 2002 ως εφαρμογή μηνυμάτων, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση χρηστών το 2008 με την κυκλοφορία του στο App Store, μαζί με την εφαρμογή Shazam. Η εφαρμογή έφτασε το πρώτο δισεκατομμύριο αναζητήσεις όταν έκλεισε 10 χρόνια ζωής και πλέον, κατάφερε σε λιγότερο από 10 επιπλέον χρόνια να ολοκληρώσει με επιτυχία πάνω από 50 δισεκατομμύρια αναζητήσεις σε 51 εκατομμύρια τραγούδια. Το πρώτο αποτέλεσμα της εφαρμογής ήταν το Jeepster του T. Rex, το οποίο στάλθηκε μέσω γραπτού μηνύματος.

Το αποτέλεσμα Νο. 50 δις. ήταν το “框不住的愛 (不插電版)” από Evangeline, με το “Dance Monkey” από Tone and I να είναι το τραγούδι με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Όσον αφορά το μέλλον της εφαρμογής, η Apple θα διαθέσει το ShazamKit σε developers, επιτρέποντας σε τρίτες εφαρμογές να ενσωματώσουν τη λειτουργία αναγνώρισης ήχου. Οι εφαρμογές θα συγκρίνουν τη μουσική με τον κατάλογο του Shazam, ενώ επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε ηχογραφημένο ήχο για εξατομικευμένα αποτελέσματα. Η διάθεσή του αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο έτος.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/6/2021)

You May Like This