nowmag.gr

Από ότι φαίνεται, η υπηρεσία Game Pass της Microsoft είναι εξαιρετικά κερδοφόρα και αντιστοιχεί περίπου στο 15% των συνολικών εσόδων από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox της εταιρείας.

Ο επικεφαλής του τμήματος Microsoft Gaming, Phil Spencer, μοιράστηκε τις παραπάνω πληροφορίες σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Sarah Needleman στο συνέδριο Tech Live της Wall Street Journal.

«Το Game Pass ως μέρος των συνολικών εσόδων από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας φτάνει πιθανώς το 15%» είπε στη Sarah Needleman. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από αυτό. Νομίζω ότι τα συνολικά έσοδα αυξάνονται (διαρκώς), οπότε (έχουμε) 15% από έναν μεγαλύτερο αριθμό, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε αυτό το μέλλον, όπου το 50% με 70% των εσόδων μας θα προέρχεται από τις συνδρομές».

Ο Phil Spencer πρόσθεσε ότι η Microsoft είδε πρόσφατα «εκπληκτική» ανάπτυξη στο PC (όσον αφορά τις συνδρομές Game Pass), με μία επιβράδυνση στις κονσόλες κυρίως λόγω κορεσμού. «… κάποια στιγμή έχεις καταφέρει να φτάσεις σε όλους στην κονσόλα που θέλουν να εγγραφούν» είπε.

Η Microsoft ανακοίνωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ότι οι συνδρομές PC Game Pass αυξήθηκαν κατά 159% από έτος σε έτος το 1ο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία επίσης είδε τους χρήστες να «στριμάρουν» περισσότερα παιχνίδια μέσω της πλατφόρμας Xbox Cloud Gaming με τον Phil Spencer να αφήνει να εννοηθεί ότι τα κινητά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του Game Pass.

«Αν στοιχηματίσετε μακροπρόθεσμα, κάτι το οποίο ήδη κάνουμε, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε παίκτες στις μεγαλύτερες πλατφόρμες στις οποίες παίζονται παιχνίδια -σε κινητά Android και iOS- θέλουμε να είμαστε σε θέση να το εκμεταλλευτούμε αυτό, με περιεχόμενο, παίκτες και το απαραίτητο κατάστημα» είπε ο Phil Spencer αναφερόμενος στην πρόσφατη είδηση ότι η Microsoft θέλει να δημιουργήσει ένα κατάστημα Xbox που θα είναι διαθέσιμο σε φορητές συσκευές.

Ο Phil Spencer δήλωσε επίσης με σιγουριά ότι η τιμή του Game Pass κάποια στιγμή θα ανέβει. «Διατηρήσαμε την τιμή στην κονσόλα μας, κρατήσαμε τις τιμές στα παιχνίδια και στις συνδρομές μας» είπε. «Δεν νομίζω όμως ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό για πάντα».

Δεν βλέπουμε συχνά εταιρείες όπως η Microsoft να μοιράζονται στοιχεία όπως αυτά που μοιράστηκε ο Phil Spencer πρόσφατα. Συνήθως προσφέρουν μία εικόνα για το πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες όπως το Game Pass για τα έσοδα της εταιρείας και πως βλέπουν το προϊόν να εξελίσσεται στο μέλλον.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/11/2022)

You May Like This