nowmag.gr

To κινέζικο κρυπτονόμισμα Chia συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα φανεί στη ζήτηση του hardware. To Chia αποτελεί δημιούργημα του δημιουργού του BitTorrent, Bram Cohen.

Οι δημιουργοί του Chia ισχυρίζονται ότι αυτό το κρυπτονόμισμα διακρίνεται για την ασφάλεια, τη διαφάνεια και τον αποκεντρωμένο του χαρακτήρα, έτσι ώστε να μπορεί να προσελκύσει όλους τους επίδοξους miners. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όμως, προϋποθέτει και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού hardware.

Το Chia για να εξορυχθεί δεν απαιτεί ισχυρές κάρτες γραφικών αλλά αρκετό αχρησιμοποίητο χώρο αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους ή SSD (“Proof of space”).

Πολλοί ειδικοί της αγοράς σπεύδουν να προειδοποιήσουν ότι η άνοδος ενός κρυπτονομίσματος ενδέχεται να δημιουργήσει ελλείψεις στην αγορά σε προϊόντα όπως οι δίσκοι SSD ή οι σκληροί δίσκοι HDD. Είναι ακόμα νωρίς για να προβλέψει κανείς την πορεία του Chia, αλλά με ενδιαφέρον περιμένουν όσοι ασχολούνται με την οικονομία του blockchain την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, η οποία θα γίνει στις αρχές Μαΐου 2021.

Ήδη, πάντως, στην κινέζικη αγορά παρατηρείται μία αυξητική τάση στις τιμές των σκληρών δίσκων, ενόψει της αναμενόμενης ανόδου ενδιαφέροντος για το νέο κρυπτονόμισμα.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/4/2021)

You May Like This