nowmag.gr

Όταν η Microsoft προχωρούσε στο λανσάρισμα του Windows 11 τον περασμένο Οκτώβριο θα περίμενε ότι οι χρήστες θα έσπευδαν να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος στους υπολογιστές τους, αντί να μένουν με το Windows 10. Αν και υπήρξε ένα μπέρδεμα σχετικά με το ποιοι υπολογιστές υποστηρίζουν το Windows 11, στην πορεία αποδείχτηκε πως πρακτικά σχεδόν όλοι μπορούν να το εγκαταστήσουν και γι’ αυτό θα έπρεπε όσο περνά ο καιρός να αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό του στην αγορά.

Παρόλα αυτά, η νέα αναφορά του AdDuplex δείχνει πως το μερίδιο του Windows 11 για το μήνα Μάρτιο παρέμεινε σχεδόν ίδιο με αυτό του προηγούμενου μήνα (Φεβρουάριος). Συγκεκριμένα, το Windows 11 έγραψε μερίδιο 19.4% για τον Μάρτιο, ενώ τον Φεβρουάριο το ποσοστό του ήταν στο 19.3%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Windows 10 21H2 με 28.5% (αντί 21% τον Φεβρουάριο) και ακολουθεί το Windows 10 21Η1 με 26.5% (αντί 27.5%).

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι οι χρήστες δεν βιάζονται ιδιαίτερα να περάσουν στη νέα εποχή του Windows OS, είτε γιατί χρησιμοποιούν αρκετά παλιούς υπολογιστές, είτε γιατί το Windows 10 είναι αρκετά πιο ώριμο σαν σύστημα σε σύγκριση με το Windows 11. Πιθανότατα τα ποσοστά θα αλλάξουν δραματικά τους επόμενους μήνες ειδικά στην περίπτωση που η Microsoft καταφέρει να ρίξει ακόμη περισσότερο τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 6/4/2022)

You May Like This