nowmag.gr

Η τελευταία έκδοση των Windows 11, ‘22Η2’, του Σεπτεμβρίου 2022 περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να κρατά τους χρήστες πιο ασφαλείς από επιθέσεις phishing.

Με τον όρο phising, θυμίζουμε πως εννοούμε την πρακτική κατά την οποία οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου επιδιώκουν να αναγκάσουν – συνήθως μέσω email – τα θύματα τους να αποκαλύψουν τα username και τα password τους, ώστε να μπορούν να συνδεθούν αντί να εισέλθουν στους λογαριασμούς σας.

Η βελτιωμένη προστασία θα λειτουργεί παράλληλα με τις προστασίες ασφαλείας των Windows και θα ενισχύει την προστασία των πληκτρολογημένων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση στα Windows 11 με τρεις τρόπους:

  • Εάν οι χρήστες πληκτρολογήσουν τον κωδικό πρόσβασης τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Chromium, σε έναν ιστότοπο που θεωρείται κακόβουλος από το Microsoft Defender SmartScreen, η ενισχυμένη προστασία phising θα τους ειδοποιεί αυτόματα, ζητώντας τους να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους.
  • Η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης διευκολύνει τους εισβολείς να παραβιάσουν τον κωδικό πρόσβασης ενός χρήστη να αποκτήσουν πρόσβαση στους άλλους λογαριασμούς τους. Η βελτιωμένη προστασία phising μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες εάν επαναχρησιμοποιήσουν τον κωδικό πρόσβασης του σε ιστότοπους και εφαρμογές και να τους ζητήσει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους.
  • Δεδομένου ότι δεν είναι ασφαλές να αποθηκεύονται κωδικοί πρόσβασης απλού κειμένου σε προγράμματα επεξεργασίας κειμένου, η Ενισχυμένη προστασία phising θα προειδοποιεί τους χρήστες εάν αποθηκεύουν τον κωδικό τους στο Σημειωματάριο, στο Word ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή του Microsoft 365 Office και θα προτείνει τη διαγραφή αυτών από το αρχείο κειμένου.

https://securityreport.gr/

You May Like This