nowmag.gr

Όλοι μιλάνε για την επόμενη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στους υπολογιστές, τα Windows 11, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτή δεν θα είναι συμβατή με όλα τα PC. Η δωρεάν αναβάθμιση κρύβει εκπλήξεις οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πρόσφατες επίσημες πληροφορίες, τα Windows 11 θα απαιτούν υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς και άνω και AMD Zen 2 και άνω ή Snapdragon 850 και νεότερο (ναι, αν δεν το γνωρίζετε, κυκλοφορούν οικονομικά laptop με Snapdragon με δυνατότητες 4G/5G και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας).

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, κάποια συγκεκριμένα μοντέλα Intel Core 7ης γενιάς θα υποστηρίζονται, όπως Core X-series (είναι ελάχιστοι αυτοί) και Xeon W-series (πολύ επαγγελματικοί), για παράδειγμα το μοντέλο Core i7-7820HQ θα υποστηρίζεται, αλλά φαίνεται ότι θα είναι το μοναδικό της σειράς Core 7ης γενιάς. Όποιος γνωρίζει περισσότερα για τους X-series ας αφήσει ένα σχόλιο.

Η Microsoft αναφέρει ότι προέβει σε αυτή την απόφαση διότι τα PC που δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις είχαν 52% περισσότερες διακοπές λειτουργίας πυρήνα (kernel). Σύντομα η εταιρεία θα διαθέσει για όλους την εφαρμογή PC Health Check που θα ελέγχει αν ο υπολογιστής μπορεί να αναβαθμιστεί σε Windows 11.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 30/8/2021)

You May Like This