nowmag.gr

Αρκετά βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι επιλέξουν το νέο καλώδιο που διέθεσε η Apple μέσω του site της.

Σε πολύ συγκεκριμένο κοινό απευθύνεται το καλώδιο Thunderbolt 3 που διέθεσε μέσω του online καταστήματός της η Apple. Το εν λόγω καλώδιο Thunderbolt 3 Pro, είναι μαύρου χρώματος και έχει μήκος δύο μέτρα. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα DisplayPort και μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως και 40 Gbps μεταξύ συμβατών συσκευών (10 Gbps ή σύνδεση USB 3.1 2ης γενιάς για όλες τις υπόλοιπες). Η τιμή του; Στα 129 δολάρια…

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε προς τι ένα τόσο υψηλό ποσό, υπάρχει εξήγηση. Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι μήκους δύο μέτρων αλλά προσφέρει πλήρεις ταχύτητες Thunderbolt 3 -την ώρα που τα περισσότερα καλώδια μήκους άνω του μισού μέτρου παρουσιάζουν απώλειες (όσο μεγαλύτερο το μήκος, τόσο περισσότερες οι απώλειες). Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα πως η πιστοποίηση Thunderbolt είναι συνήθως αρκετά δαπανηρή, εν αντιθέσει με εκείνη για τα καλώδια USB Type-C, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην ποιότητα κατασκευής του -είναι πλεκτό (“braided”).

Ρίχνοντας μια ματιά στο site της Apple, βρίσκουμε μία πρόταση της Belkin (Thunderbolt 3 στα δύο μέτρα αλλά χωρίς υποστήριξη DisplayPort και USB 3.1) στα 79,95 δολάρια, καθώς επίσης και μία ακόμα από την ίδια την Apple (Thunderbolt 3 με DisplayPort και USB 3.1 αλλά με μήκος 0,8 μέτρων) έναντι 39 δολαρίων.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 29/7/2020)

You May Like This