nowmag.gr

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση. Τα προβλήματα με τον Firefox εμφανίστηκαν τόσο σε συστήματα με λειτουργικό Mac όσο και σε υλοποιήσεις Linux και Windows.

To πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκληθεί από το επονομαζόμενο ως infinite loop bug στο πρωτόκολλο HTTP3 του Mozilla Firefox, που κάνει τον browser να αδυνατεί να φορτώσει μία σελίδα. Οι περισσότεροι developers συμφωνούν ότι το πρόβλημα προέκυψε από κάποιο update του προγράμματος που δεν μπορεί να λύσει το θέμα της σύνδεσης με τους κατάλληλους data analytics servers.

Για να μπορέσει κανείς να θέσει σε κανονική λειτουργία τον Firefox, αρκεί να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα. Αρχικά, ανοίγει ένα νέο παράθυρο στον Firefox και στη θέση του URL πληκτρολογεί about:config. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ρυθμίσεων και εκεί θα πρέπει κανείς να βρει την καταχώρηση “network.http.http3.enabled“. Θα πρέπει η ρύθμιση αυτή να μπει στο False και μετά να γίνει επανεκκίνηση του browser. Με την μέθοδο αυτή απενεργοποιείται το HTTP3 και ο browser λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: techblog.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/1/2022)

You May Like This