nowmag.gr

Ο Firefox της Mozilla προσθέτει ορισμένες νέες δυνατότητες που θα διευκολύνουν και θα κάνουν πιο ασφαλής τη σύνδεση σε εφαρμογές στο Android, κάποιες εκ των οποίων είναι ήδη διαθέσιμες στον Chrome της Google. Η ενημέρωση θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν και να συμπληρώνουν αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης για Android εφαρμογές χρησιμοποιώντας τον Firefox ή θα είναι σε θέση να τις ξεκλειδώνουν χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Ο Firefox διαθέτει ήδη το Lockbox για την αποθήκευση κωδικών, αλλά η πρόσβαση σε σελίδες ή εφαρμογές δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο αυτή με τον Chrome. Μετά την ενημέρωση, όταν ο χρήστης προσθέτει μία νέα εφαρμογή στην Android συσκευή του, θα μπορεί να προσθέσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης και τον αποθηκεύσει απευθείας στον Firefox. Στη συνέχεια, θα αποθηκεύεται τόσο σε mobile όσο και desktop συσκευές.

Έπειτα, ο χρήστης θα μπορεί να συμπληρώνει αυτόματα κάθε κωδικό πρόσβασης που έχει αποθηκεύσει στον Firefox για να συνδεθεί σε οποιονδήποτε online λογαριασμό του όπως εφαρμογές Twitter ή Instagram, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει κάποια άλλη ιστοσελίδα. Ο Firefox εισάγει επίσης βιομετρική ασφάλεια, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το πρόσωπο ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Η Mozilla παρουσίασε όλα αυτά λίγο πριν την έναρξη του μήνα Κυβερνοασφάλειας, που για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο Οκτώβρης. Τα νέα χαρακτηριστικά θα έρθουν με την ενημέρωση Firefox 93, η οποία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/10/2021)

You May Like This