nowmag.gr

Το νέο iPad Air 5 παρουσιάστηκε από την Apple πριν λίγες εβδομάδες. Η μεγαλύτερη διαφορά του με το iPad Air 2020 έγκειται στο εσωτερικό όπου βρίσκουμε τον πανίσχυρο M1, με το εξωτερικό να παραμένει ίδιο με τον προκάτοχό του. Ή μήπως όχι;

Αυξάνονται οι αναφορές χρηστών στο Reddit τις οποίες εντόπισε πρώτο το iMore, στις οποίες ισχυρίζονται πως η ποιότητα κατασκευής του iPad Air 2022 είναι χειρότερη από αυτή του iPad Air 2020.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες αναφέρουν ένα λεπτότερο backplate στο πίσω μέρος το οποίο τους επιτρέπει να αισθάνονται την μπαταρία όταν κρατάνε το tablet, ενώ παράγει και θορύβους τριξίματος.

Παρήγγειλα και έλαβα δύο μπλε iPad Air 2022 σήμερα και είμαι λίγο σοκαρισμένος. Το αλουμινένιο backplate είναι πολύ λεπτότερο από το iPad 4 το οποίο επίσης έχω. Μπορείς σχεδόν να νιώσεις την μπαταρία μέσα από την επιφάνεια όταν κρατάς τη συσκευή. Και τα δύο iPads έχουν την ίδια αίσθηση και κάνουν θορύβους τριξίματος όταν τα κρατάς. Αυτό δε συνέβαινε στο iPad Air 4. Επιστρέφω και τα δύο, αλλά είμαι μόνο εγώ; Επίσης ρώτησα και μία ακόμα και αυτή ένιωσε το ίδιο.

 

Στο post απάντησαν αρκετοί χρήστες αναφέροντας παρόμοιες εμπειρίες χρήσης. Η Apple δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Είναι πιθανό να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην εσωτερική δομή του νέου iPad με αποτέλεσμα τους ήχους τριξίματος ή μπορεί οι ιστορικά υψηλές τιμές του αλουμινίου να ανάγκασαν την Apple να χρησιμοποιήσει πιο λεπτό backplate για να κρατήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα. Μέχρι να έχουμε όμως μία επίσημη τοποθέτηση από την Apple, το γεγονός μπορεί να απαντηθεί μόνο από κάποιο teardown.

 

Πηγή: unboxholics.com
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/3/2022)

You May Like This