nowmag.gr

Οι προμηθευτές της Apple διέψευσαν ένα άρθρο του Bloomberg στο οποίο γινόταν λόγος για μείωση της παραγωγής των μοντέλων iPhone 13 κατά 10 εκατομμύρια μονάδες λόγω προβλημάτων στην διαθεσιμότητα των chips.

Πρόσφατα, το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Apple ενημέρωσε τους προμηθευτές της να μειώσουν την παραγωγή των μοντέλων iPhone 13 κατά περίπου 10 εκατομμύρια μονάδες για το υπόλοιπο του έτους. Η σχετική είδηση οδήγησε σε πτώση της μετοχής της Apple με αποτέλεσμα ορισμένοι αναλυτές να εκφράσουν ανησυχία για την απόδοση του iPhone 13 και την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Όμως μετά την δημοσίευση του άρθρου του Bloomberg ακολούθησαν δηλώσεις από προμηθευτές της Αμερικάνικης εταιρείες οι οποίοι το διαψεύδουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, «οι προμηθευτές εξαρτημάτων για τα νέα iPhone της Apple δεν έχουν λάβει κάποια οδηγία για μείωση των παραγγελιών μέχρι στιγμής φέτος». Αν και διαψεύδουν την είδηση για την μείωση των παραγγελιών, εντούτοις οι προμηθευτές της Apple δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην παραγωγή των προϊόντων της Apple.

Για παράδειγμα, τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και ένα μήνα πίσω στις ημερομηνίες παράδοσης ενώ και Apple Watch Series 7 αντιμετωπίζει επίσης καθυστερήσεις στις αποστολές, με τις αποστολές ορισμένων μοντέλων high-end να έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Ασιατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei Asia, οι προμηθευτές της Apple αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του χρονοδιαγράμματος όσον αφορά την παραγωγή εξαιτίας των νέων ενεργειακών κανονισμών στην Κίνα (ουσιαστικά περιορίζουν την πρόσβαση σε ενεργειακά αποθέματα για επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες) που επηρεάζουν την αποδοτικότητα των εργοστασίων τους.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/10/2021)

You May Like This