nowmag.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις των εφαρμογών που απαρτίζουν την σουίτα γραφείου Microsoft 365 ώστε να είναι συμβατές με συστήματα Mac που εξοπλίζονται με το νέο κεντρικό επεξεργαστή Apple M1.

“Οι εφαρμογές-ναυαρχίδες μας που απαρτίζουν το Office – Outlook, Word, Excel, PowerPoint και OneNote – θα τρέχουν ταχύτερα και θα εκμεταλλεύονται πλήρως τα πλεονεκτήματα και τις βελτιωμένες επιδόσεις των νέων Macs” ανέφερε το στέλεχος της Microsoft, Bill Doll.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες εκδόσεις του Office θα είναι Universal, δηλαδή θα μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε συστήματα με επεξεργαστή της Intel όσο και σε συστήματα με τους νέους επεξεργαστές Apple M1, ενώ και η εμφάνισή τους θα συμβαδίζει με την αισθητική του νέου λειτουργικού συστήματος macOS Big Sur της Apple.

Ωστόσο, δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με το Microsoft Teams, εφαρμογή που θα συνεχίσει να είναι συμβατή μόνο με συστήματα Intel-based και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νέα συστήματα M1 μόνο σε συνδυασμό με την λειτουργία Rosetta 2. Όπως έγινε γνωστό, η Microsoft ήδη εργάζεται στην ανάπτυξη μιας Universal έκδοσης και του Teams. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Zoom, εφαρμογή αντίστοιχη του Teams της Microsoft, διαθέτει από χθες έκδοση που είναι συμβατή με τα νέα M1 συστήματα.

Πέρα από τα θέματα που αφορούσαν τα συστήματα M1, η Microsoft ανακοίνωσε αλλαγές στα Word, Excel, PowerPoint, και OneNote για Mac, τα οποία σε περίπου ένα μήνα θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο εμφάνισης με το Fluent UI design.

Επιπρόσθετα, το νέο Outlook για Mac σύντομα θα υποστηρίζει λογαριασμούς iCloud, για πρώτη φορά, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να οργανώνουν την εργασία τους και τα προσωπικά του e-mails, επαφές και ημερολόγια σε μία ενιαία εφαρμογή. Αυτή η λειτουργία ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμη “εντός των επόμενων εβδομάδων”.

Τέλος, η Microsoft φέρνει στα συστήματα Mac και το Tell Me, μία λειτουργία που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη στα Windows και στις Web εκδόσεις του Office.

Πηγή:  naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/12/2020)

 

You May Like This