nowmag.gr

To πρόσφατο scam που ανακαλύφθηκε μέσω εφαρμογής VPN επηρεάζει τους κατόχους iPhone και συσκευών iOS με αρκετά κέρδη για τους απατεώνες. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι χάνονται περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια το έτος για όσους πέσουν θύματα.

Το νέο επικίνδυνο VPN app φέρει το όνομα XGate VPN, με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι πρόκειται για μία εφαρμογή που έκρυβε την ταυτότητα του χρήστη του και έδινε πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν ήταν διαθέσιμες σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και πολλά άλλα. Η εφαρμογή για την premium εκδοχή της ζητά από τον κάθε χρήστη 624 δολάρια το έτος, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η τιμή ορίζει το ελάχιστο ποσό κλοπής από το πορτοφόλι του χρήστη.

Οι προειδοποιήσεις είναι ηχηρές και εκτιμούν ότι η χρήση του XGate μπορεί να αποφέρει στους απατεώνες έως και 5 εκατομμύρια δολάρια το έτος, λόγω της διευρυμένης χρήσης τους σε παγκόσμια κλίμακα από τους iOS χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ προσφέρεται μία περίοδος δοκιμής 7 ημερών για δοκιμή, χωρίς να ενημερώνεται ο χρήστης, οι χρεώσεις ξεκινούν μετά από μόλις τρεις ημέρες.

Πηγή:  techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/4/2021)

 

You May Like This