nowmag.gr

Κάθε χρόνο, παρακολουθώντας τις προπαραγγελίες για τα iPhone, αξιολογείται η ζήτηση που απολαμβάνει το smartphone της Apple. Ο χρόνος παράδοσης μετρά το διάστημα από τη στιγμή που υποβάλλεται η παραγγελία σας μέχρι τη στιγμή που θα την παραλάβετε. Συνήθως, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παράδοσης, τόσο περισσότερο υπερτερεί η ζήτηση της προσφοράς. Τα μοντέλα με μεγαλύτερη ζήτηση χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν, καθώς οι πρώτοι αγοραστές θα παραλάβουν αρχικά και οι επόμενοι θα πρέπει να περιμένουν να συμπληρωθούν οι παραγγελίες.

Προκειμένου να τον βοηθήσει να παρακολουθεί τη ζήτηση για μοντέλα iPhone, ο επενδυτικός οίκος JP Morgan διαθέτει ένα εργαλείο που ονομάζει Apple Product Availability Tracker το οποίο εξετάζει τους χρόνους παράδοσης παγκοσμίως και σε διάφορες χώρες.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης, τώρα στην έκτη εβδομάδα του, καταγράφει ορισμένες αλλαγές που δείχνουν ότι ο παγκόσμιος μέσος χρόνος παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max συγκλίνει με τον χρόνο παράδοσης για το iPhone 14 Pro. Οι τρέχοντες παγκόσμιοι χρόνοι παράδοσης για το iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι επί του παρόντος 2, 2, 29 και 30 ημερών αντίστοιχα. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αριθμοί ήταν 2, 4, 32 και 34 αντίστοιχα.

Οι χρόνοι παράδοσης για τη σειρά iPhone 14 (εκτός από το iPhone 14 Plus που κυκλοφόρησε αργότερα) είναι χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους χρόνους παράδοσης για τη σειρά iPhone 13 στο ίδιο στάδιο της κυκλοφορίας του. Ο χρόνος παράδοσης 2 ημερών για το iPhone 14 δείχνει γιατί η JP Morgan χαρακτήρισε τη ζήτηση για το βασικό μοντέλο «μέτρια».

Οι παγκόσμιοι χρόνοι παράδοσης του AirPods Pro 2 μειώνονται πλέον σε 2 ημέρες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 3 ημέρες πριν από μία εβδομάδα. Όσον αφορά τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch Ultra, ο παγκόσμιος μέσος χρόνος παράδοσης μειώθηκε από 11 ημέρες και 25 ημέρες την περασμένη εβδομάδα σε 9 ημέρες και 24 ημέρες αντίστοιχα. Το Apple Watch SE παρουσίασε επίσης μείωση στον παγκόσμιο μέσο χρόνο παράδοσης από 10 ημέρες σε 9 ημέρες.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/10/2022)

You May Like This