nowmag.gr

Η Google ανακοίνωσε πως κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία βιντεοκλήσεων Meet, στην εφαρμογή Gmail σε Android και iOS.

Τις επόμενες εβδομάδες οι χρήστες του Gmail app θα παρατηρήσουν μία νέα καρτέλα Meet στην εφαρμογή. Εκεί, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν όλες τις προγραμματισμένες τους συναντήσεις ενώ θα μπορούν να ξεκινήσουν ή να συμμετάσχουν σε κλήσεις, εύκολα και γρήγορα.

Αυτή η προσθήκη αποτελεί μέρος της γενικότερης επέκτασης του Meet της Google. Τον περασμένο μήνα, η Google έκανε το Meet δωρεάν σε οποιονδήποτε διαθέτει λογαριασμό Gmail και διευκόλυνε την πρόσβαση σε αυτό μέσω του Gmail ή του Google Calendar. Η σημερινή ενημέρωση θα διευκολύνει την έναρξη ή τη συμμετοχή σε μία σύσκεψη απευθείας από το smartphone. Η Google πρόσφατα μάλιστα, παρουσίασε και ένα ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης που κάνει το Meet κατάλληλο για βιντεοδιασκέψεις.

Οι κλήσεις θα περιορίζονται στα 60 λεπτά για τους χρήστες που διαθέτουν τη δωρεάν έκδοση του Meet, αν και η Google αναφέρει ότι αυτό θα έχει ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου. Και σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν θέλει να έχει την επιπρόσθετη καρτέλα Meet στο Gmail, μπορεί να την αφαιρέσει μέσα από τις ρυθμίσεις.

Όπως συνέβη με όλες τις εφαρμογές βιντεοκλήσεων, έτσι και το Meet είδε σημαντική αύξηση χρήσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στα τέλη Απριλίου, η Google δήλωσε ότι κάθε ημέρα έβλεπε αύξηση που έφτανε τα 3 εκατομμύρια νέους χρήστες ενώ σε καθημερινή βάση την εφαρμογή χρησιμοποιούσαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες. Επίσης τον Απρίλιο, το Zoom είχε καθημερινά 300 εκατομμύρια χρήστες ενώ πλατφόρμες όπως το WhatsApp, Telegram και Facebook, έκαναν καθημερινές ενημερώσεις για να βελτιώσουν τις λειτουργίες βιντεοκλήσεων που προσφέρουν.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/6/2020)

You May Like This