nowmag.gr

Ο εμβληματικός επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, είχε αποχωρήσει από την εταιρεία το 2019 μετά από 30+ χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του studio (την LoveFrom), το οποίο, ωστόσο, θα είχε ως πρώτο πελάτη του την…Apple. Αυτή τη φορά, όμως, βρισκόμαστε μπροστά στο οριστικό διαζύγιο των δύο πλευρών, όπως αναφέρει σε δημοσιεύμα της η The New York Times.

Το 2019, ο Jony Ive είχε δηλώσει πως το όραμα του ήταν πλέον να εργαστεί επάνω σε νέα projects μέσω της LoveFrom, αλλά ταυτόχρονα υπέγραφε ένα συμβόλαιο ύψους $100 εκατ. για να αναλάβει η νέα εταιρεία του τον σχεδιασμό προϊόντων της Apple. Ένα από αυτά είναι το 24’’ iMac και λέγεται ότι έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον σχεδιασμό του περίφημου Apple Car. Παρόλα αυτά, το συμφωνητικό με την Apple του απαγόρευε να ασχοληθεί με άλλα projects που κρινόταν ανταγωνιστικά από την εταιρεία.

Οι φήμες λένε ότι ο Jony Ive αποχώρησε από την Apple επειδή απογοητεύτηκε από το λανσάρισμα του Apple Watch, διότι η εταιρεία έμοιαζε πλέον να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις λειτουργίες παρά για την εμφάνιση. Επίσης, λέγεται ότι ήρθε σε ρήξη με τον Tim Cook και το νέο ΔΣ της Apple, επειδή γέμισε με τεχνοκράτες στον τομέα των οικονομικών και των λειτουργιών, και χάθηκε ο ενθουσιασμός για την τεχνολογία.

Όπως και να ‘χει, η LoveFrom και ο Jony Ive κόβουν την συνεργασία τους με την Apple οριστικά και μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας.

Πηγή: https://www.techgear.gr/i-apple-stamata-oristika-tin-synergasia-tis-me-ton-emvlimatiko-schediasti-jony-ive-33424
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/7/2022)

You May Like This