nowmag.gr

Με τον “πόλεμο” μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ να διογκώνεται, η Apple μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή της στην Ινδία και το Βιετνάμ. Οι πληροφορίες έρχονται από την ιστοσελίδα Nikkei Asia, με τη μεταφορά να γίνεται μάλιστα άμεσα, αφού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η παραγωγή των iPhone 12 στα εργοστάσια της Ινδίας.

Από την άλλη, τα εργοστάσια στο Βιετνάμ, τα οποία μέχρι σήμερα είχαν αναλάβει την παραγωγή των smart speakers της Apple, θα πάρουν και την παραγωγή των iPad και HomePod mini. Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τους προμηθευτές της για να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα, με το εργοστάσιο στο Βιετνάμ να αναλαμβάνει μελλοντικά και την παραγωγή των επόμενων MacBook.

Μην ξεχνάμε ότι η Foxconn, βασικός συνεργάτης και προμηθευτείς της Apple, έχει ήδη επενδύσει 270 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Βιετνάμ, προκειμένου να επεκταθεί η παραγωγική ικανότητα.

Βέβαια, η ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος λόγος, καθώς το κόστος εργασίας σε Ινδία και Βιετνάμ είναι αρκετά χαμηλότερο, ενώ και η πανδημία έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple. Με λίγα λόγια, να αποφύγει κάποια καθυστέρηση όπως είδαμε με την κυκλοφορία των iPhone 12.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/1/2021)

You May Like This