nowmag.gr

Η Apple επιβεβαίωσε πως θα εξαγοράσει το τμήμα των smartphone modem της Intel με ένα κόστος που θα αγγίξει το $1 δις. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 4ο τρίμηνο του 2019.

Μέσα από αυτή την εξαγορά η Apple θα ενισχύσει το φάκελο με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω στην ασύρματη τεχνολογία ξεπερνώντας τις 17,000 πατέντες. Η εταιρεία αναφέρει επίσης πως περί του 2,200 εργαζομένους της Intel θα ενσωματωθούν σε αυτή ενώ τέλος μηχανήματα καθώς και αδειοδοτήσεις της Intel στον χώρο αυτό περνάνε και αυτά στην κατοχή της.

Από την πλευρά της η Intel διατηρεί τα δικαιώματα για την δημιουργία modems σε μη smartphone συσκευές όπως για παράδειγμα σε PCs, Internet Of Things συσκευές και αυτόνομα οχήματα. Αυτό βέβαια δεν απαγορεύει από την Apple να κάνει κάτι αντίστοιχο σε αυτές τις κατηγορίες.

Στο δελτίο τύπου της Apple o senior vice president of Hardware Technologies Johny Srouji ανέφερε:

“Έχουμε δουλέψει με την Intel για πολλά χρόνια και γνωρίζουμε πως η ομάδα της μοιράζεται το ίδιο πάθος με εμάς για τον σχεδιασμό τεχνολογιών που φέρνουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες στον τελικό χρήστη. Η Apple είναι ενθουσιασμένη που θα έχει τόσους τέλειους μηχανικούς που θα ενσωματωθούν στην cellular technologies ομάδα μας και γνωρίζουμε πως θα διαπρέψουν στο δημιουργικό και δυναμικό περιβάλλον μας.”

appleworldhellas.com

You May Like This