nowmag.gr

Η είσοδος της Xiaomi στην κατηγορία των foldable smartphone γίνεται σήμερα με το Mi Mix Fold.

Λιγότερο εντυπωσιακό απ’ ότι μας προϊδέαζαν επίσημες και ανεπίσημες πληροφορίες του παρελθόντος, το Mix Fold έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αντίστοιχη κορυφαία πρόταση της Samsung, το Galaxy Z Fold2. Έτσι ενσωματώνει δύο οθόνες, μία εξωτερική τεχνολογίας OLED η οποία έχει διαστάσεις 6,52 ιντσών και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Η χρήση αυτής της οθόνης προορίζεται για τις περισσότερες περιπτώσεις όταν ο χρήστης έχει διπλωμένη τη συσκευή ενώ για την πλήρη εμπειρία, αρκεί το «ξεδίπλωμα» της συσκευής προκειμένου να αποκαλυφθεί η δεύτερη αναδιπλούμενη οθόνη. Στο άνω αριστερό μέρος και πίσω από μια μικρή οπή, βρίσκεται η selfie κάμερα των 20MP.

 

 

Με διαστάσεις 8.01 ιντσών, η μεγάλη οθόνη του Mi Mix Fold διαθέτει ανάλυση 2480 x 1860, υποστήριξη Dolby Vision ενώ ο ρυθμός ανανέωσης δεν ξεπερνά τα 60Hz. Η Xiaomi δηλώνει ότι ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι αρκετά ανθεκτικός, ικανός να αντέξει ακόμα και σε 1 εκατομμύριο αναδιπλώσεις, ενώ και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κορυφαία. Έτσι στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 888 chipset της Qualcomm με 12GB LPDDR5 μνήμη και 256B αποθηκευτικού χώρου. Η αυτονομία αναμένεται σε κορυφαία επίπεδα εξαιτίας των δύο μπαταριών σε κάθε πλευρά, συνολικής χωρητικότητας 5.020mAh, με υποστήριξη γρήγορης ενσύρματης φόρτισης στα 67W.

Εκτός από την αναδιπλούμενη οθόνη, ένας τομέας ακόμα που ξεχωρίζει το νέο Mi Mix, είναι στο κεντρικό σύστημα καμερών το οποίο φιλοξενεί αισθητήρα 108MP, κατασκευής Samsung (HM2), συνοδευόμενο από υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP καθώς και ένα φακό στα 8MP. Αυτός στηρίζεται σε μια νέα τεχνολογία (liquid lens) η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε smartphone και επιτρέπει λειτουργίες τηλεφακού με οπτικό zoom στα 3x και ψηφιακού στα 30x. Με την ίδια κάμερα είναι επίσης δυνατή η λήψη μακροφωτογραφιών.

 

Για ακόμα καλύτερες λήψεις, η Xiaomi έχει ενσωματώσει το δικό της τσιπ επεξεργασίας εικόνων με την ονομασία Surge C1, υποσχόμενη εξαιρετικές επιδόσεις σε λήψεις υπό χαμηλό φωτισμό, πιο γρήγορη αυτόματη εστίαση κ.α. Το Mi Mix Fold τρέχει περιέργως Android 10 σε συνδυασμό με το MIUI, το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, όμως υπάρχει και η δυνατότητα μετατροπής του σε PC, με το περιβάλλον να αλλάζει με μία κίνηση και να θυμίζει Windows.

Για την ώρα η Xiaomi δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία της συσκευή, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Κίνα με τιμή περίπου στα $1500.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 31/3/2021)

 

You May Like This


  1. […] από το Mi MIX FOLD, η Xiaomi παρουσίασε σήμερα το Mi Laptop Pro, ένα νέο premium laptop με […]

Comments are closed.