nowmag.gr

Πολλές εταιρείες επιτρέπου στους εργαζόμενους τους να χρησιμοποιούν στον χώρο εργασίας τους τις προσωπικές τους συσκευές. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά για τις μικρές εταιρείες, καθώς δεν έχουν την υποχρέωση να δώσουν στον εργαζόμενο ηλεκτρονικές συσκευές, για να επικοινωνεί με τους πελάτες τους. Το κακό παρόλα αυτά, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος των Χάκερ, για να εισχωρήσουν μέσα στην εταιρεία και να πιάσουν στα χέρια τους τα ευαίσθητα στοιχεία της.

 

Προσωπικές Συσκευές στην Δουλειά

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες έξω που εφαρμόζουν το κανόνα του ‘Φέρτε την δική σας συσκευή’, καθώς έχει παρατηρηθεί πως αυτή η τεχνική αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Μία έρευνα που διεξήγαγε η Samsung, έδειξε πως το 75% της επικοινωνίας μίας επιχείρησης αποτελείτε από τις κινητές συσκευές, καθώς το 17% των εργοδοτών εξοπλίζει τους υπαλλήλους της με συσκευές.

 

Είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες των συσκευών για την ασφάλεια τους στην δουλειά;

Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, η οποία χρησιμοποιεί δικούς της servers και υπολογιστές, οι Τεχνικοί Δικτύων της , θεωρούν δεδομένο πως οι ιδιοκτήτες των συσκευών θα προφυλάξουν σωστά τις συσκευές τους από εξωτερικές επιθέσεις.

Αυτό επιτυγχάνεται από έναν κανόνα από τον οποίο η ομάδα IT βγάζει κάποιους κανόνες προστασίας των συσκευών.

 

Τι γίνεται άμα σας κλέψουν την συσκευή

Τον Ιούνιο του 2018, το κέντρο υγείας του Μίσιγκαν, ανέφερε μία μεγάλη διαρροή δεδομένων περίπου 900 ασθενών, έπειτα από την κλοπή ενός λάπτοπ ενός εργαζομένου.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιείχαν:

– Τα ονόματα των ασθενών

– Τις διευθύνσεις των ασθενών

– Τα ιατρικά αρχεία τους

– Τις εξετάσεις τους

– Κ.α.

 

Τι άλλο μπορεί να γίνει αν σας χακάρουν το προσωπικό σας υπολογιστή

 

Το αν ο κλέφτης χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από τον κλεμμένο υπολογιστή δεν το ξέρουμε, αλλά οι χρήστες του Bithumb έχουν αποκτήσει αρκετές αμφιβολίες, έπειτα από ένα συμβάν.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να χακάρουν τον οικιακό υπολογιστή ενός υπαλλήλου της Bithumb και έτσι απέκτησαν πληροφορίες σχετικά με τα πορτοφόλια των 32.000 χρηστών της υπηρεσίας.

Ως αποτέλεσμα, οι κακοποιοί ήταν σε θέση να τραβήξουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τους λογαριασμούς των πελατών της Bithumb.

Η Bithumb υποσχέθηκε να αποζημιώσει τα θύματα από την τσέπη της, αλλά οι πελάτες υπέβαλαν ακόμη και μήνυση εναντίον της Bithumb για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών και σχετικών οικονομικών ζημιών.

Η πολιτική ασφαλείας το προσωπικών συσκευών στον χώρο εργασίας

Δεν φτάνει απλά να επιτρέψετε στους εργαζομένους σας να φέρνουν τον υπολογιστή τους στην δουλειά, για να λέτε ότι έχετε εφαρμόσει την πολιτική του φέρνω την συσκευή μου στην δουλειά.

Πρέπει να ακολουθείται και από κάποιους κανόνες ασφαλείας αυτό, όπως:

– Να κάνετε τακτικά σεμινάριο κυβερνοασφαλείας και πρόληψης ασφαλείας.

Μπορείτε να τους δείξετε μερικές συμβουλές από το Bitdefender Blog, όπως οι όροι του cybersecurity που θα πρέπει να γνωρίζουν.

– Να ελέγχετε τακτικά τις συσκευές των εργαζόμενων για τυχόν ιούς.

– Να εγκαταστήσετε στους εργαζομένους μία αξιόπιστη λύση ασφαλείας, όπως είναι το Bitdefender Total Security 2020, η οποία προστατεύει την συσκευή του εργαζομένου σας από όλων των ειδών τις επιθέσεις.

You May Like This