nowmag.gr

Πλέον το περιβάλλον του διαδικτύου και η πλοήγηση σε αυτό, δεν είναι απολύτως ασφαλή. Μικροί και μεγάλοι μπορεί να πέσουν θύμα κάποιας απειλής του κυβερνοχώρου και να το αντιληφθούν όταν θα είναι αργά. Ανά πάσα ώρα, τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη κινδυνεύουν, και η συσκευές του μπορεί να μολυνθούν από ιούς. Πιο συγκεκριμένα, κάποιους από τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο διαδίκτυο είναι:

  • Phishing: Ηλεκτρονικό «ψάρεμα». Συνήθως εμφανίζεται στην αλληλογραφία και προσποιώντας κάποιον επίσημο οργανισμό, ζητά ευαίσθητα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, για να πετύχουν τον στόχο τους, ζητούν από το χρήστη να κατεβάσει ένα συνημμένο ή να συμπληρώσει κάποια φόρμα.
  • Malware: Έχει να κάνει με το κακόβουλο λογισμικό και περιλαμβάνει τύπους όπως Trojans, ransomware, ιούς και άλλα. Το malware, διαπερνά ορισμένα μέτρα ασφαλείας, διεισδύει στα λογισμικά και τα μολύνει, ενώ ταυτόχρονα έχει την ικανότητα και να κατασκοπεύει.
  • Adware: Αναδυόμενα παράθυρα διαφημίσεων τα οποία άλλοτε είναι κακόβουλα άλλοτε όχι. Σίγουρα πάντως είναι ενοχλητικά και παροτρύνουν το χρήστη να τα επισκεφτεί. Αυτά μπορεί να οδηγούν σε παγίδες, ή απλά να είναι διαφημίσεις που στοχεύουν στην αύξηση επισκεψιμότητας ενός site ή την αγορά ενός προϊόντος.
  • Spam: Μηνύματα που βρίσκονται στον φάκελο «ανεπιθύμητη αλληλογραφία». Περιέχουν συνδέσμους ή διαφημίσεις όπου αν πατήσετε πάνω, το λογισμικό σας μολύνεται.

Υπάρχουν κι άλλες κυβερνοαπειλές στο χώρο του διαδικτύου, οι οποίες εξελίσσονται και μεταμορφώνονται με τον καιρό σε ακίνδυνες.

Τρόποι προστασίας

Είναι σημαντικό ο χρήστης να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις απειλές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση όμως από μόνη της δεν αρκεί και δεν φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά tips που μπορεί να ακολουθήσει ένας χρήστης και να αυξήσει τα ποσοστά προστασίας του. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι συχνές ενημερώσεις του λογισμικού και των προγραμμάτων. Έτσι, όλα έχουν την τελευταία ενημέρωση και υψηλότερο τείχος προστασίας έναντι των νέων εκδοχών των ιών. Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να προσέχει τι sites επισκέπτεται, και πιο συγκεκριμένα θα πρέπει στο URL να υπάρχει το γράμμα s (δηλαδή Secure Hyper Text Transfer Protocol). Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση αυτή, είναι νόμιμη και δεν περιλαμβάνει κάποιο κίνδυνο ή απειλή για τον χρήστη. Επιπλέον, Πιο ασφαλή πλοήγηση προσφέρει η ανώνυμη περιήγηση με σύνδεση σε VPN, όπου το site δεν εντοπίζει Browser, Location, ή IP Address.

Τι είναι το VPN;

To VPN (virtual private network) είναι ένα εικονικό δίκτυο που αυξάνει την ασφάλεια και το απόρρητο κατά τη διάρκεια της πλοήγησης. Πιο συγκεκριμένα, η σύνδεση με VPN εξασφαλίζει το απόρρητο σχετικά με το IP address, τα δεδομένα, και την δραστηριότητα στο διαδίκτυο.  Συνεπώς, η υποκλοπή στοιχείων ή η προσβολή από κακόβουλα λογισμικά, δεν μπορούν να επιτευχθούν. Το VPN, κρυπτογραφεί την κίνηση του χρήστη, και δεν αφήνει στοιχεία εντοπισμού. Κάποιες κατηγορίες VPN μπορούν να μπλοκάρουν τον βομβαρδισμό ανεπιθύμητων ads, καθώς και να εντοπίσουν και να αποκλείσουν κακόβουλα λογισμικά. Ένα ακόμα προνόμιο, το οποίο δεν έχει να κάνει ακριβώς με την ασφάλεια, είναι το ξεμπλοκάρισμα παιχνιδιών που έχουν τοπικούς περιορισμούς. Όσον αφορά τα πιο τεχνικά ζητήματα, ένα VPN θα προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες και καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο. Συμπερασματικά, αξίζει να επενδύσετε ένα ποσό χρημάτων στην αγορά ενός καλού VPN.

Το προϊόν «Bitdefender PREMIUM VPN» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για εξαιρετικά γρήγορο VPN που προστατεύει την ταυτότητα και τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο από hackers, ISPs και υποκλοπές, προσφέροντας:

  • Απεριόριστη κρυπτογραφημένη κίνηση για έως και 10 συσκευές
  • Πλήρης διαδικτυακή προστασία και ανωνυμία
  • Ασφαλές online media steaming και λήψεις
  • Καμία καταγραφή της χρήσης
  • 4000+ Servers σε περισσότερες από 49 χώρες σε όλο τον κόσμο
  • Διαθέσιμο για συσκευές Windows, macOS, Android και iOS

Μάθετε περισσότερα για το προϊόν εδώ.

You May Like This