nowmag.gr

Μετά τα MacBook Pro 16 ιντσών και MacBook Air, το MacBook Pro 13 ιντσών αποκτά με τη σειρά του το βελτιωμένο πληκτρολόγιο της εταιρείας –που αντικαθιστά τον μηχανισμό «butterfly» στα πλήκτρα με μία βελτιωμένη εκδοχή του παραδοσιακού μηχανισμού «scissor».

Αν και ενδεχομένως η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν αποτελεί σημαντικό λόγο αντικατάστασης του παλαιότερου MacBook Pro σας, εντούτοις το νέο MacBook Pro 13 ιντσών έρχεται με 10ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core –έως και τετραπύρηνο Core i7 με συχνότητα λειτουργίας 2,3GHz- με βελτιωμένη απόδοση στα «γραφικά» έως και κατά 80% σύμφωνα με την Apple  (η iGPU ειναι τύπου Intel Iris Plus Graphics, ενώ υποστηρίζεται η Pro Display στα 6K της εταιρείας).

Επίσης, έρχεται με μνήμη μεγέθους 16GB (μπορεί να εξοπλιστεί με μνήμη μέχρι 32GB) και διπλάσιας χωρητικότητας αποθηκευτικό χώρο, που ξεκινάει από τα 256GB στην στάνταρντ έκδοση και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 4TB στην κορυφαία έκδοση του.

Το «νέο» πληκτρολόγιο συνοδεύεται από την Touch Bar και από το Touch ID που συνεπικουρείται από το Apple T2 Security Chip. Κατά τα άλλα, το σύστημα δεν διαφέρει από τον προκάτοχό του και διαθέτει τέσσερις θύρες Thunderbolt 3/ USB-C και οθόνη 13 ιντσών Retina [LCD IPS, 2560 x 1600 pixels, ευρεία χρωματική γκάμα (P3), τεχνολογία True Tone, φωτεινότητα 500nits].

Με την ανακοίνωση του νέου 13 ιντσών MacBook Pro, η Apple βάζει τέλος στην έντονη φημολογία που ήθελε το νέο μοντέλο του δημοφιλέστερου φορητού υπολογιστή της να διαθέτει οθόνη 14 ιντσών. Το κόστος του νέου MacBook Pro 13 ιντσών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινάει από τα $1299.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/5/2020)

You May Like This