nowmag.gr

Χάρη σε έναν developer/φοιτητή σχεδιασμού από την Ιταλία, πλέον οι χρήστες των Windows 11 μπορούν να τρέξουν το Google Play Store, το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό και επιτρέπει την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής και παιχνιδιού, όπως και την εκτέλεσή του μαζί με τα Windows apps.

Η Microsoft ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμασίες υποστήριξης Android εφαρμογών την περασμένη εβδομάδα, με την επίσημη λύση να είναι περιορισμένη στο Amazon Appstore με λιγότερες από 50 εφαρμογές κατά την preview φάση. Από την άλλη, με το Google Play Store εγκατεστημένο, τα Windows 11 έχουν πρόσβαση σε κάθε εφαρμογή και παιχνίδι.

Ο ADeltaX που είναι υπεύθυνος για τη μέθοδο εγκατάστασης, παρέχει και όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνει κανείς. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει γνώση Linux εντολών, η διαδικασία ίσως να είναι πιο απαιτητική, αλλά ο ADeltaX δημιούργησε ένα αναλυτικό βίντεο για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν.

 

 

Ο Tom Warren του The Verge αναφέρει πως κατάφερε να κάνει τη διαδικασία μέσα σε 30 λεπτά, κατεβάζοντας τα απαραίτητα εργαλεία, ενεργοποιώντας το Windows Subsystem για Linux και κάνοντας εγκατάσταση τα Ubuntu.

Όλες οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στο GitHub, με το βίντεο να είναι χρήσιμο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με κάτι αντίστοιχο. Φυσικά μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένουμε η Microsoft να διαθέσει το Windows Subsystem για Android, μαζί με μεγαλύτερη υποστήριξη για το Amazon Appstore.

 

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/11/2021)

You May Like This