nowmag.gr

Ένα περιστατικό spam ομαδικών κλήσεων στο FaceTime της Apple κατέδειξε τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Η ευκολία πολλές φορές συνοδεύεται και από κινδύνους στις ανάλογες εφαρμογές.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός που δέχτηκε αρκετές κλήσεις spam στο FaceTime, όπως αποκαλύφθηκε από ερωτήσεις στα fora αλλά και τις αντίστοιχες αναφορές στα social media. Οι spammers είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα της επανάκλησης και να μπορούν να κάνουν δεκάδες spam κλήσεις σε πολλούς χρήστες FaceTime με χαρακτηριστική ευκολία.

Το κακό είναι ότι στο FaceTime δεν υπάρχει η δυνατότητα του μπλοκαρίσματος των κλήσεων από όσους δεν ανήκουν στον τηλεφωνικό κατάλογο του χρήστη, επομένως το spamming γίνεται πιο εύκολο. Επίσης, πολλοί τονίζουν ότι θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα σε έναν χρήστη να μπλοκάρει όλους μαζί τους συμμετέχοντες σε μία ομαδική κλήση και όχι έναν – έναν.

Η Apple, πάντως, υπόσχεται ότι θα δώσει ένα πακέτο αναβάθμισης της εφαρμογής που θα προσφέρει τέτοιες δυνατότητες στους χρήστες.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/3/2021)

You May Like This