nowmag.gr

FRITZ!Box 7590

AC2600 modem/router με υποστήριξη supervectoring 35 για 300Mbps!

Η σειρά προϊόντων FRITZ! έχει καταστήσει τη γερμανική AVM ως κορυφαίο κατασκευαστή συσκευών για ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ευρώπη. Ναυαρχίδα της αποτελεί το FRITZ!Box 7590, το οποίο δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε στο άρθρο που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα modem/router που είναι συμβατό με όλους τους τύπους ευρυζωνικών συνδέσεων από γραμμές PSTN, ISDN, παροχές IP και οπτικής ίνας μέσω WAN port, ενώ μπορεί να υποστηρίξει θεωρητικά ταχύτητες έως 300Mbps! Έχει ενσωματωμένο τηλεφωνικό κέντρο και μπορεί να διαχειρίζεται έως έξι DECT τηλέφωνα, ενώ είναι και είναι συμβατό με συσκευές τεχνολογίας smart home. Λειτουργεί ταυτόχρονα σε διπλή μπάντα Wi-Fi 2.4GHZ/5GHz, ενώ έχει ενσωματωμένη τεχνολογία Mesh Wi Fi για εύκολη επέκταση του Wi Fi σε όλους τους χώρους. 

Γράφει ο Χάρης Ματθαίου

 

Το FRITZ!Box 7590 δεν είναι ένα απλό modem/router που χρησιμοποιεί ο χρήστης για την ADSL ή VDSL σύνδεσή του, καθώς του προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα. Μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου και ενός εκτυπωτή, ώστε να τους μετατρέπει σε δικτυακούς. Μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως DECT σταθμός ενός mini τηλεφωνικού κέντρου που θα διαχειρίζεται τις κλήσεις από έως έξι ασύρματες συσκευές του σπιτιού ή μια μικρής επιχείρησης, ενώ επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί το smartphone του (Android ή iPhone) μέσω της υπάρχουσας DSL γραμμής. Χρησιμοποιείται επίσης ως media server, για αναπαραγωγή video, μουσικής και εικόνων από οποιονδήποτε υπολογιστή του δικτύου. Η δυνατότητα αυτή ενισχύεται μάλιστα από την τεχνολογία Mesh Wi-Fi που διαθέτει, καθώς χρησιμοποιείται ως κεντρικός κόμβος για την αξιόπιστη κάλυψη όλων των χώρων του σπιτιού. Επιπλέον, είναι συμβατό με συσκευές Smart Home που διαχειρίζονται μέσα από το περιβάλλον χρήστη.

Χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός του FRITZ!Box 7590 με τη μία υπερυψωμένη καμπυλωτή πλευρά του χαρίζει ένα αεροδυναμικό στυλ και παραπέμπει ταυτόχρονα σε κονσόλα τηλεφωνικού κέντρου διαστάσεων 250x48x184 χιλιοστών, ενώ οι άφθονες γρίλιες εξαερισμού της πάνω και κάτω πλευράς εξασφαλίζουν άριστη απαγωγή της θερμότητας. Στην πάνω πλευρά είναι τοποθετημένα πλήκτρα με ενδεικτικά LED Power/DSL, WLAN, Fon/DECT, Connect/WPS και Info, ενώ η πίσω διαθέτει τόσο πλούσιο εξοπλισμό συνδέσεων που όμοιό του δε συναντάμε στα συνηθισμένα modem/router της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας βρίσκουμε θύρα USB 3.0 (και άλλη μία στα πλάγια), 4 θύρες LAN, μία WAN, 3 θύρες FON (μία επιπλέον αναλογική στα πλάγια) και μία DSL. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τροφοδοτικό 12V/2.5A, καλώδιο τηλεφωνικής σύνδεσης DSL μήκους 4,25 μέτρων, καλώδιο LAN μήκους 1,5 μέτρου, τριπλό καλώδιο DSL μήκους 4 μέτρων, δύο adaptors RJ45 και RJ11, καθώς και φυλλάδιο οδηγού γρήγορης εγκατάστασης.

Το FRITZ!Box 7590 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τύπο ευρυζωνικής σύνδεσης (ADSL/ADSL2/ADSL2+/VDSL/VDSL2) και είναι πιστοποιημένο να λειτουργεί με όλους τους παρόχους, ενώ υποστηρίζεται επίσημα από την COSMOTE και λαμβάνει αυτόματα όλες τις παραμέτρους εφόσον συνδεθεί σε γραμμή COSMOTE xDSL. Είναι επίσης ένα modem/router απόλυτα συμβατό και με το μέλλον, καθώς εκτός από την υποστήριξη του πρωτοκόλλου IPv6, χρησιμοποιεί τεχνολογία supervectoring 35b και μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως 300Mbps(!) μέσω καλωδίου χαλκού μήκους έως 300 μέτρων, θέτοντας έτσι νέα πρότυπα στις συσκευές αυτής της κατηγορίας. Διαθέτει δύο θύρες (FON 1, FON 2) για σύνδεση αναλογικών τηλεφώνων και συσκευών fax, αλλά και θύρα ISDN (FON S0) για σύνδεση τηλεφωνικού κέντρου. Επιπλέον, με τη χρήση της εφαρμογής FRITZ!App Fon οποιοδήποτε Android ή iOS smartphone μπορεί να λειτουργήσει ως ασύρματο τηλέφωνο VOIP, ώστε να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις. Υποστηρίζει λειτουργία αυτόματου τηλεφωνητή που αποθηκεύει φωνητικά μηνύματα και μπορεί να τα αποστέλλει στο χρήστη μέσω email, ενώ υποστηρίζει και μεταφορά κλήσεων, φραγή ανεπιθύμητων κλήσεων και αποθήκευση επαφών του τηλεφωνικού καταλόγου ή συγχρονισμό τους με λογαριασμό Google. Μέσω της Gigabit WAN θύρας του μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση ενός καλωδιακού ή οπτικού (Fiber) modem ή ενός άλλου δρομολογητή, ενώ σε περίπτωση που η θύρα DSL χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στο Internet, η θύρα WAN μπορεί να λειτουργήσει ως θύρα LAN και να προστεθεί στις άλλες 4 Gigabit LAN που διαθέτει. Εξοπλίζεται με δύο USB 3.0 θύρες, στις οποίες μπορούν να συνδεθούν σκληρός δίσκος και εκτυπωτής ώστε να λειτουργούν ως δικτυακοί. Εναλλακτικά, μπορεί να συνδεθεί ένα 4G USB Dongle που να λειτουργεί ως backup σύνδεση στο Internet και να ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της γραμμής DSL. Υποστηρίζει λειτουργίες Media Server, NAS και έχει ενσωματωμένο media player που επιτρέπει την εκτέλεση IPTV streaming σε ταινίες απευθείας από το συνδεδεμένο USB δίσκο, ενώ υποστηρίζει και λειτουργία δικτύου VPN.

Υλικό

Όπως σε κάθε προϊόν που κατασκευάζει, έτσι και στο FRITZ!Box 7590 η AVM χρησιμοποιεί εξαρτήματα επώνυμων εταιριών και γράφει τον κώδικά τους η ίδια. Στο εσωτερικό της συσκευής είναι τοποθετημένο SoC GRX550 PXB4583 SLLZR της Intel, το οποίο έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής MIPS. Ο επεξεργαστής αυτός αποτελείται από δύο πυρήνες, οι οποίοι συγχρονίζουν σε συχνότητα 1.0GHz (2×1.0GHz). Διαθέτει μνήμη RAM 512MB (NANYA NT5CC256M16EP-DI) και NAND FLASH 512MB (Macronix MXIC MX30LF4GE8AB-TI) που αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής. Έχει δύο ενσωματωμένα chip Wi-Fi που καθένα από αυτά εξοπλίζεται με 4×4:4 Wireless Multi Mimo κεραία για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση περισσότερων πελατών χωρίς να ανταγωνίζονται για εύρος ζώνης, ένα Qualcomm Snapdragon QCA9985 b/g/n για τη ζώνη των 2,4GHz και ένα Qualcomm Snapdragon QCA9984 an+ac για τη ζώνη των 5GHz. Το FRITZ!Box 7590 διαθέτει επίσης SoC DECT DIALOG SC14446 A76R101LVP και μπορεί να χρησιμοποιείται ως βάση DECT που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταχωρίσει σε αυτήν (αντί για τη δική τους βάση) έως 6 ασύρματα DECT τηλέφωνα. Η ενσωματωμένη μονάδα DECT υποστηρίζει επίσης συσκευές Smart Home τεχνολογίας DECT ULE (Ultra Low Energy), οι οποίες μπορούν να δηλωθούν και να ελέγχονται μέσα από το περιβάλλον χρήστη. Για παράδειγμα, η συσκευή μπορεί να χειρίζεται έως 10 έξυπνες πρίζες ρεύματος FRITZ!DECT 200/210 και 12 ροοστάτες/βαλβίδες καλοριφέρ FRITZ!DECT 301, ώστε να είναι ένας έξυπνος διανομέας τους.  Ασφαλώς μπορεί να υποστηρίξει και άλλες συσκευές τρίτων κατασκευαστών που υποστηρίζουν DECT ULE. 

Wi-Fi

Με το FRITZ!Box 7590 η AVM δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση και των δύο ζωνών του Wi-Fi. Επειδή ορισμένα κανάλια των 5GHz χρησιμοποιούνται από τη μετεωρολογία και την αεροπορία, η συσκευή ελέγχει τα κανάλια της μπάντας των 5GHz συνεχώς και καταγράφει αν κάποια κανάλια είναι κατειλημμένα από αυτές τις υπηρεσίες και τα δεσμεύει. Με αυτόν τον τρόπο όταν ένας client ζητήσει κανάλι στην μπάντα των 5 GHZ από το Fritz Box 7590 του δίδεται ακαριαία, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνει ο έλεγχος εκείνη την στιγμή και παίρνει 5-10 λεπτά. Επιπλέον, διαθέτει έξυπνη νοημοσύνη και μπορεί από μόνη της να εξισορροπεί (balancing) τις μπάντες για να διαμοιράζει σωστά το bandwidth, ενώ έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί έως 150 χρήστες. Χρησιμοποιεί λειτουργία Beamforming που εστιάζει το σήμα σε συνδεδεμένους πελάτες για βέλτιστη ζεύξη με τις 8 συνολικά κεραίες του, εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη απόδοση και αυξημένη σταθερότητα στο ασύρματο δίκτυο. Σε ότι αφορά την ταχύτητα του Wi-Fi, το FRITZ!Box 7590 είναι ένα ασύρματο modem/router κατηγορίας AC2600 και επομένως προσφέρει έναν θεωρητικό μέγιστο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 1.733Mbps για τη μπάντα των 5GHz και 800Mbps για τη μπάντα των 2,4GHz. Διαθέτει επίσης τεχνολογία Mesh Wi-Fi και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός κόμβος σε mesh δίκτυο με FRITZ!Box Repeaters και Powerlines, για βέλτιστη κάλυψη σε όλες τις γωνιές του σπιτιού. Και μάλιστα, σε σχέση με άλλες mesh Wi-Fi λύσεις του εμπορίου διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς χρησιμοποιεί ευφυία για να ελέγχει τη στάθμη ζεύξης του πελάτη, ώστε αν αυτή πέσει κάτω από το 50% (και όχι χαμηλότερα όπως συνηθίζεται) να αλλάζει άμεσα το σημείο πρόσβασης, κάτι που εξασφαλίζει την ομαλή και αδιάλειπτη επικοινωνία.

FRITZ! OS

Μπορεί το FRITZ!Box 7590 να διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, η μεγάλη του όμως δύναμη είναι το ευφυές λειτουργικό του σύστημα FRITZ! OS που επιτρέπει την πλήρη παραμετροποίηση όλων των χαρακτηριστικών του. Με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης από τον υπολογιστή, προσφέρει ένα εξαιρετικό web interface με αναλυτικά και κατανοητά μενού για τη σωστή διαχείριση όλων των λειτουργιών του, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ελέγχει τα πάντα για το δίκτυο και τις συνδεδεμένες συσκευές του. Το σημαντικότερο μάλιστα είναι ότι δε χρειάζεται να διαθέτει προχωρημένες γνώσεις, καθώς όλα γίνονται πανεύκολα. Το FRITZ! OS (τρέχουσα έκδοση 07.20) αναπτύσσεται συνεχώς και προσφέρει συχνές ενημερώσεις για μεγαλύτερη άνεση, καλύτερη απόδοση και ακόμα περισσότερη ευχρηστία. Επιπλέον, με τη χρήση της έξυπνης εφαρμογής MyFRITZ!App γίνεται εφικτός ο απομακρυσμένος έλεγχος της συσκευής μέσω iOS/Android smartphone και tablet.

Μενού

Εφόσον πρώτα τεθεί σε λειτουργία το FRITZ!Box 7590, συνδεόμαστε μέσω υπολογιστή ή tablet στο SSID του Wi-Fi της συσκευής χρησιμοποιώντας τον κωδικό που βρίσκουμε στη βάση της και στο πεδίο διευθύνσεων του browser πληκτρολογούμε fritz.box για να εισέλθουμε στο web interface. Στη σελίδα που εμφανίζεται επιλέγουμε γλώσσα και εισάγουμε το default password που κι αυτό υπάρχει στη βάση της συσκευής, ώστε να οδηγηθούμε στην εισαγωγική κάρτα για να ορίσουμε χώρα και τα στοιχεία της ευρυζωνικής μας σύνδεσης. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η συσκευή δοκιμάστηκε σε ADSL2+ σύνδεση Nova. Η κεντρική κάρτα του μενού είναι δομημένη με μια κάθετη στήλη στο αριστερό μέρος της που περιλαμβάνει επιλογές για όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες του FRITZ!Box 7590, ενώ στην υπόλοιπη επιφάνειά της εμφανίζονται οι αντίστοιχες καρτέλες ρυθμίσεων και οι πληροφορίες.

Από το Overview βλέπουμε μια γενική εικόνα για το FRITZ!Box 7590 και τις συνδεδεμένες σε αυτό συσκευές.

Το Internet περιλαμβάνει διάφορες επί μέρους επιλογές με τις οποίες μπορούμε να ρυθμίσουμε και να ελέγχουμε τα πάντα για τη σύνδεσή μας. Συγκεκριμένα, μπορούμε να έχουμε Online Monitor για να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο τη ροή δεδομένων για το  Downstream και το Upstream, καθώς και μέτρηση των δεδομένων που διακινούνται, κάτι που μας βοηθάει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο όταν χρησιμοποιούμε 4G USB modem που λειτουργεί με ογκοχρέωση. Μπορούμε να επιλέξουμε πρωτόκολλο IPv6 και να ορίσουμε συγκεκριμένους DNS servers. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα για να ρυθμίσουμε διαφορετικά profiles πρόσβασης για κάθε συσκευή, να ορίσουμε τη χρονική περίοδο σύνδεσής τους στο Internet και να μπλοκάρουμε δικτυακές εφαρμογές. Μπορούμε επίσης να δώσουμε προτεραιότητα σε συγκεκριμένους υπολογιστές και εφαρμογές, να επιλέξουμε υπηρεσία DynDNS, να δημιουργήσουμε VPN, να φτιάξουμε λογαριασμό MyFRITZ! και να λαμβάνουμε αναλυτικότατα στοιχεία για τη DSL σύνδεσή μας.

Το Telephony διαθέτει όλα τα απαραίτητα υπομενού ρυθμίσεων για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Από εδώ μπορούμε να βλέπουμε τις εισερχόμενες, εξερχόμενες και αναπάντητες κλήσεις, ενώ έχουμε δυνατότητα να ορίσουμε έως 5 αυτόματους τηλεφωνητές. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τηλεφωνικό κατάλογο, με δυνατότητα να εισάγουμε αυτόν που διαθέτουμε στον Google λογαριασμό μας. Μπορούμε να ορίσουμε την τηλεφωνική συσκευή που θα χρησιμοποιείται ως ξυπνητήρι και να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Fax για λήψη τους στο email που θα δηλώσουμε. Έχουμε επίσης δυνατότητα να κάνουμε φραγή σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, εκτροπή κλήσεων, μεταφορά κλήσεων, να ρυθμίσουμε τις συνδεδεμένες τηλεφωνικές συσκευές που θα πραγματοποιούν και θα δέχονται κλήσεις, καθώς και να τροποποιήσουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς μας. Δοκιμάστηκαν με επιτυχία από iPhone εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις μέσω της DSL γραμμής μας, με τη χρήση της εφαρμογής FRITZ!App Fon.

Μέσα από το Home Network μπορούμε να διαχειριζόμαστε το οικιακό μας δίκτυο. Μεγάλο πλεονέκτημα μας προσφέρει η δυνατότητα διαχείρισης του Mesh δικτύου μας, το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε με την προσθήκη  FRITZ!Box Repeaters και FRITZ!Box Powerlines. Το FRITZ!Box 7590 λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος και μπορούμε να διαχειριζόμαστε όλες τις Mesh μονάδες του δικτύου μας, ώστε μέσα από βελτιστοποιημένες διαδρομές δεδομένων οι συνδεδεμένοι πελάτες να οδηγούνται δυναμικά στην πιο κατάλληλη Wi-Fi ζώνη. Από το Network βλέπουμε τις συνδεδεμένες συσκευές του ενσύρματου και ασύρματου δικτύου μας, καθώς και τις συνδεδεμένες USB συσκευές με δυνατότητα ασφαλούς αφαίρεσής τους, ενώ έχουμε τη δυνατότητα αν το θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τη LAN 4 να λειτουργεί ως Guest, ώστε οι συνδεδεμένες σε αυτή (π.χ. μέσω ενός ασύρματου Access Point) συσκευές να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση αποκλειστικά για το Internet και όχι για το οικιακό μας δίκτυο. Μπορούμε να συνδέσουμε έναν εκτυπωτή και να στέλνουν εντολή εκτύπωσης όλοι οι υπολογιστές του τοπικού δικτύου, ή έναν σκληρό δίσκο στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλες οι συσκευές του. Μέσα από την επιλογή Storage (NAS) βλέπουμε τα διαθέσιμα μέσα αποθήκευσης και τους τρόπους πρόσβασης σε αυτά (FRITZ!NAS, FTP, SMB), ενώ από το Media Server μπορούμε να ορίσουμε τις διαθέσιμες πηγές μέσων. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το όνομα της συσκευής, ενώ μέσω του Smart Home μπορούμε να δηλώνουμε και να διαχειριζόμαστε έξυπνες οικιακές συσκευές.

Το Wireless περιλαμβάνει υπομενού για όλες τις ρυθμίσεις του Wi-Fi. Από εδώ μπορούμε να αλλάξουμε την ονομασία του SSID κάθε μπάντας, να δούμε τα αναλυτικά στοιχεία σύνδεσης κάθε ασύρματης συσκευής (IP, μπάντα, ισχύς σήματος, ταχύτητα δεδομένων κ.ά.), να βρούμε ποιο είναι το βέλτιστο κανάλι σε κάθε μπάντα για να το επιλέξουμε, να ορίσουμε τις προδιαγραφές ασφαλείας του Wi-Fi, αλλά και την απενεργοποίησή του την ώρα που επιθυμούμε εφόσον αυτό μας εξυπηρετεί. Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε κανόνες λειτουργίας για την Guest πρόσβαση, όπως Wi-Fi hotspot (χωρίς κρυπτογράφηση), χρήση κωδικού, ή ακόμα και εμφάνιση Captive Portal με το λογότυπο επιλογής μας που θα περιλαμβάνει και αποδοχή όρων χρήσης, δυνατότητα που είναι πολύ σημαντική για καταστήματα εστίασης.

 

Από το DECT μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του FRITZ!Box 7590 ως DECT σταθμού και να δηλώσουμε έως 6 ασύρματα τηλέφωνα χωρίς τη χρήση της δικής τους βάσης. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας δηλώσαμε με επιτυχία ασύρματο ακουστικό DECT τηλεφωνικής συσκευής Siemens και εκτελέσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα εξερχόμενη κλήση.

Από το Diagnostics μπορούμε να εκτελέσουμε μια σειρά διαγνωστικών ελέγχων για τις διάφορες λειτουργίες του FRITZ!Box 7590 και να προβάλλουμε τις πληροφορίες που αφορούν την ασφάλειά του.

Μέσω του System μπορούμε να βλέπουμε τη λίστα των συμβάντων που έχουν καταγραφεί και τον έλεγχο της κατανάλωσης, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των ενδεικτικών LED, να ορίσουμε ποιοι χρήστες θα έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο FRITZ!Box 7590, να εκτελέσουμε αποθήκευση και επαναφορά ρυθμίσεων (μέσω έτοιμου αρχείου), να κάνουμε επανεκκίνηση και να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να ορίσουμε χειροκίνητη ή αυτόματη αναβάθμιση του λογισμικού και να επιλέξουμε γλώσσα, χώρα και χρονική ζώνη.

Τελευταία επιλογή είναι το Wizards που περιλαμβάνει διάφορους οδηγούς ρυθμίσεων και ελέγχων για γρηγορότερη πρόσβαση στις αντίστοιχες διαδικασίες.

Τέλος, μέσω της επιλογής FRITZ!NAS που βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κάρτας, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο συνδεδεμένο USB δίσκο μας και να διαχειριζόμαστε τα αρχεία του (Add, Download, Move, Share, Rename). Από εδώ μπορούμε επίσης να αναζητήσουμε μια αποθηκευμένη ταινία και να επιλέξουμε την απευθείας αναπαραγωγή της μέσω του ενσωματωμένου player, λειτουργία την οποία δοκιμάσαμε και εκτελέστηκε με επιτυχία.

 

Με μια ματιά

 • Ευρυζωνική σύνδεση: (ADSL/ADSL2/ADSL2+/VDSL/VDSL2)
 • Ταχύτητα: Έως 300Mbps
 • SoC: Intel GRX550 PXB4583 SLLZR
 • CPU: Dual Core MIPS@1.0GHz (2×1.0GHz)
 • RAM: 512MB (NANYA NT5CC256M16EP-DI)
 • NAND FLASH: 512MB (Macronix MXIC MX30LF4GE8AB-TI)
 • Λογισμικό: FRITZ! OS (07.13)
 • Wi-Fi: Qualcomm Snapdragon QCA9985 b/g/n 2.4GHz, Qualcomm Snapdragon QCA9984 an+ac 5GHz, 8x κεραίες MUMIMO
 • Τηλεφωνικό κέντρο: 5x αυτόματοι τηλεφωνητές, 6x DECT, iOS/Android smartphones, FAX
 • Λειτουργίες: MESH Wi-Fi, NAS, Print server, Media player, Smart Home
 • Συνδέσεις: 2x USB 3.0, 4x LAN, 1x WAN, 3x FON, 1x DSL
 • Διαστάσεις: 250x48x184 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται σίγουρα για μια συσκευή που δεν απευθύνεται στον απλό χρήστη, σε εκείνον δηλαδή που επιζητάει ένα modem/router απλά για να το χρησιμοποιεί στην ευρυζωνική του σύνδεση. Έχει σχεδιαστεί όμως για να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα σε χρήστες που είναι προχωρημένοι και τους αρέσει να «ψάχνονται» για τρόπους που θα αναβαθμίσουν το δίκτυό τους. Οι δυνατότητές του να υποστηρίζει VDSL συνδέσεις με ταχύτητες του μέλλοντος, λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου με αυτόματους τηλεφωνητές και χρήση έως 6 DECT ασύρματων συσκευών, λειτουργία smartphones ως ασύρματα τηλέφωνα με χρήση της υπάρχουσας DSL γραμμής, λειτουργία FAX, μετατροπή οποιουδήποτε USB εκτυπωτή σε δικτυακό, λειτουργία NAS με IPTV streaming, έλεγχο Smart Home και φυσικά τεχνολογία Mesh Wi-Fi, καθιστούν το FRITZ!Box 7590 μια premium all in one συσκευή που ρυθμίζεται μάλιστα πανεύκολα! Παρά το αναμφισβήτητα υψηλό του κόστος, αποτελεί την κορυφαία ίσως επιλογή αγοράς για εκείνους που αναζητούν ένα ποιοτικό modem/router υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα εξυπηρετεί ευρύτερες ανάγκες και όχι μόνο τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

INFO
 • AMY
 • Τροίας 58 & Πριάμου, 152 35 Βριλήσσια
 • 210-6133000
 • 210-6133301
 • sales@amy.gr
 • www.amy.gr

You May Like This