nowmag.gr

AVM FRITZ!Box 6890 LTE

DSL/LTE modemrouter με κορυφαίες δυνατότητες για υποστήριξη ταχυτήτων έως 600Mbps!

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει να παράγει κορυφαίες συσκευές ευρυζωνικών συνδέσεων, η γερμανική AVM παρουσιάζει ένα ακόμα μοντέλο υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για το FRITZ!Box 6890 LTE, το οποίο είναι ένα DSL/LTE modemrouter με κορυφαίες δυνατότητες για γρήγορο Internet. Έχει 2 ενσωματωμένα modem, ένα DSL και ένα LTE κατηγορίας 6, που μπορούν μάλιστα να χρησιμοποιούνται παράλληλα, υποστηρίζοντας συνδιαστικά ταχύτητες έως 600Mbps μέσω των γραμμών χαλκού (VDSL Supervectoring)  και μέσω των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας (LTE)! Έχει επίσης ενσωματωμένο τηλεφωνικό κέντρο που μπορεί να υποστηρίξει έως 6 DECT τηλεφωνικές συσκευές, ενώ είναι και άριστα εξοπλισμένο για οικιακή δικτύωση, με γρήγορο WiFi διπλής μπάντας για υποστήριξη Mesh, media server και εφαρμογές Smart Home.

Γράφει ο Χάρης Ματθαίου

Το FRITZ!Box 6890 LTE δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα modem-router που δίνουν στους πελάτες τους οι εταιρείες σταθερής για τη σύνδεση στο Internet, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πολλά περισσότερα. Είναι ένα 4G modem-router που δέχεται κάρτα Sim για να συνδέεται σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και να διαμοιράζει Internet ενσύρματα μέσω Ethernet ή ασύρματα μέσω Wi-Fi, καλύπτοντας έτσι χρήστες περιοχών όπου δεν υπάρχει κάλυψη DSL. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα ADSL/VDSL modem-router, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέγει ποιος θα είναι ο κύριος τρόπος σύνδεσης που θα χρησιμοποιεί και ποιος θα λειτουργεί ως Fallback σε περίπτωση διακοπής του, ώστε να παραμένει συνεχώς συνδεδεμένος στο Internet. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως DECT σταθμός βάσης με δυνατότητα σύνδεσης έως 6 τηλεφωνικών συσκευών DECT και να λειτουργεί ως τηλεφωνικό κέντρο, ενώ υποστηρίζει και τηλεφωνία VoIP. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργεί ως print server και media server, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτυπώνει και να αναπαράγει αρχεία πολυμέσων απευθείας από τον υπολογιστή του.

Χαρακτηριστικά

Το FRITZ!Box 6890 LTE έρχεται σε ένα πανέμορφο λευκό πλαστικό σασί, με διαστάσεις 250x48x185 χιλιοστών. Διαθέτει το σχεδιασμό που συναντήσαμε και στο μοντέλο 7590, με την υπερυψωμένη καμπυλωτή πάνω πλευρά που αφήνει κενό για την εισροή αέρα μέσα από τις άφθονες γρίλιες εξαερισμού της κάτω πλευράς, κάτι που συμβάλει αποτελεσματικά στην απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό. Η πάνω πλευρά του διαθέτει πλήκτρα με ενδεικτικά LED Power/DSL, WLAN, Fon/DECT, Connect/WPS και Info, ενώ στις πλαϊνές πλευρές του βρίσκουμε USB 3.0 θύρα αριστερά και αναλογική Fon 1 δεξιά. Η πίσω πλευρά διαθέτει έναν πλουσιότατο εξοπλισμό συνδέσεων που περιλαμβάνει 2 υποδοχές σύνδεσης κεραιών LTE, υποδοχή κάρτας SIM, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, 4 θύρες LAN, θύρα WAN, θύρα Fon So (ISDN), θύρα Fon 2 (αναλογική) και θύρα DSL. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τροφοδοτικό 12V/2.5A, 2 αποσπώμενες κεραίες, τηλεφωνικό/DSL καλώδιο σχήματος Υ μήκους 4,25 μέτρων, καλώδιο σύνδεσης DSL μήκους 4 μέτρων, καλώδιο LAN μήκους 1,5 μέτρου, δύο adaptors RJ45 σε RJ11, έναν adaptor TAE σε RJ11, διαφημιστικό φυλλάδιο προϊόντων AVM και κάρτα με τα στοιχεία του Wi-Fi.

Το FRITZ!Box 6890 LTE είναι ένα ADSL/VDSL modem που χρησιμοποιεί τεχνολογία Super Vectoring 35b Profile και μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως 300Mbps. Είναι επίσης και ένα modem LTE κατηγορίας 6 που δέχεται κάρτα mini SIM και υποστηρίζει έως 300Mbps download και 50Mbps upload μέσω των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας. Τα 2 ενσωματωμένα modems μπορούν να χρησιμοποιούνται είτε για κύρια και fallback σύνδεση (σε περίπτωση διακοπής της κύριας) με επιλογή του χρήστη, είτε να λειτουργούν και παράλληλα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα modem αυτού του τύπου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ότι τα bandwidth των DSL και LTE καναλιών λειτουργούν προσθετικά, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης. Χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία Aggregation που αυξάνει το εύρος ζώνης και επομένως την ταχύτητα της σύνδεσης. Έτσι, μπορεί να υποστηρίξει διπλή DSL ή 4G LTE σύνδεση από έναν πάροχο, π.χ. 2x200Mbps που θα αποδώσουν συνολική ταχύτητα 400Mbps. Είναι συμβατό για λειτουργία με όλους τους παρόχους, ενώ εφόσον χρησιμοποιηθεί σε γραμμή COSMOTE η παραμετροποίησή του πραγματοποιείται αυτόματα, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις τόσο για το Internet, όσο και για την τηλεφωνία VoIP. Εξοπλίζεται με 4 θύρες Gigabit LAN για ενσύρματη σύνδεση συσκευών δικτύου και με μία θύρα WAN που μπορεί να συνδεθεί σε ένα modem, π.χ. οπτικό, ή να λειτουργήσει ως μία πέμπτη θύρα LAN. Εξοπλίζεται επίσης με θύρες Fon 1 και Fon 2 για σύνδεση αναλογικών τηλεφώνων, συσκευών αυτόματου τηλεφωνητή και fax, καθώς και με θύρα Fon So για σύνδεση τηλεφώνου ISDN. Λειτουργεί κι ως ένας DECT σταθμός βάσης που μπορεί να υποστηρίξει έως 6 DECT συσκευές, ώστε να χρησιμοποιείται σαν τηλεφωνικό κέντρο. Υποστηρίζει λειτουργίες αυτόματου τηλεφωνητή που αποθηκεύει φωνητικά μηνύματα και μπορεί να τα αποστέλλει στο χρήστη μέσω email, μεταφορά κλήσεων, φραγή ανεπιθύμητων κλήσεων και αποθήκευση επαφών του τηλεφωνικού καταλόγου, ή συγχρονισμό τους με λογαριασμό Google. Επιπλέον, εξοπλίζεται με USB 3.0 θύρα που μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση εκτυπωτή ή σκληρού δίσκου, ώστε να χρησιμοποιείται ως print server ή media server για εκτύπωση ή αναπαραγωγή πολυμέσων απευθείας από οποιονδήποτε υπολογιστή του δικτύου.

Υλικό

Στο εσωτερικό του FRITZ!Box 6890 LTE βρίσκεται SoC Seale GRX550 που έχει κατασκευαστεί από τη Lantiq (θυγατρική της Intel), το οποίο εξοπλίζεται με επεξεργαστή 34Kc. Ο επεξεργαστής αυτός είναι αρχιτεκτονικής MIPS32/InterAptiv και αποτελείται από 2 πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1000MHz (2x1000MHz). Εξοπλίζεται επίσης με μνήμη RAM 512MB και NAND-FLASH 512MB. Έχει 2 ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi με κεραίες 4×4 τεχνολογίας MU-MIMO για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση περισσότερων πελατών χωρίς να ανταγωνίζονται για εύρος ζώνης, μία 802.11b/g/n 2.4GHz και μία 802.11ac 5GHz. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένη μονάδα DECT που εκτός από σταθμός βάσης για τηλέφωνα DECT λειτουργεί και ως σταθμός ελέγχου εφαρμογών Smart Home, υποστηρίζοντας συσκευές τεχνολογίας DECT ULE (Ultra Low Energy) που μπορούν να δηλώνονται και να ελέγχονται τοπικά ή απομακρυσμένα μέσα από το περιβάλλον χρήστη. Έτσι, ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να χειρίζεται έξυπνες πρίζες ρεύματος FRITZ!DECT 200/210, έξυπνους ροοστάτες καλοριφέρ FRITZ!DECT 301, ή άλλες συμβατές συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

WiFi

Όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, έτσι και στο FRITZ!Box 6890 LTE η AVM αξιοποιεί υποδειγματικά και τις δύο ζώνες του Wi-Fi. Επειδή ορισμένα κανάλια των 5GHz χρησιμοποιούνται από τη μετεωρολογία και την αεροπορία, η συσκευή ελέγχει συνεχώς τα κανάλια της μπάντας των 5GHz και καταγράφει αν κάποια είναι κατειλημμένα από αυτές τις υπηρεσίες ώστε να τα δεσμεύσει. Έτσι λοιπόν στην πράξη, όταν ένας client ζητήσει από το FRITZ!Box 6890 LTE κανάλι στην μπάντα των 5GHz συνδέεται σε αυτό ακαριαία, σε αντίθεση με άλλες συσκευές όπου πρέπει πρώτα να εκτελέσουν έλεγχο που μπορεί να διαρκέσει 5-10 λεπτά. Η συσκευή διαθέτει επίσης έξυπνη νοημοσύνη και μπορεί από μόνη της να εξισορροπεί τις ζώνες για να διαμοιράζει σωστά το bandwidth, ενώ έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί έως 150 χρήστες. Χρησιμοποιεί λειτουργία Beamforming, εστιάζοντας το σήμα σε συνδεδεμένους πελάτες για βέλτιστη ζεύξη τους, ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση και αυξημένη σταθερότητα στο ασύρματο δίκτυο. Σε ότι αφορά την ταχύτητα του Wi-Fi, το FRITZ!Box 6890 LTE είναι ένα ασύρματο modem-router AC2600, με αποτέλεσμα να προσφέρει έναν θεωρητικό μέγιστο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων 1.733Mbps για τη ζώνη των 5GHz και 800Mbps για τη ζώνη των 2,4GHz. Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία Mesh και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός κόμβος σε δίκτυο Mesh με άλλες συσκευές FRITZ!Box, για βέλτιστη κάλυψη σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Χρησιμοποιεί μάλιστα ευφυία για να ελέγχει τη στάθμη ζεύξης του πελάτη, αλλάζοντας άμεσα το σημείο πρόσβασης μόλις αυτή πέσει κάτω από το 50% και όχι χαμηλότερα όπως συνήθως συμβαίνει με άλλες Mesh Wi-Fi λύσεις του εμπορίου, ώστε να εξασφαλίζει ομαλή και αδιάλειπτη επικοινωνία.

FRITZ! OS

Το FRITZ!Box 6890 LTE είναι ένα modem-router με κορυφαίες δυνατότητες, η πραγματική του όμως δύναμη κρύβεται στο ευφυές λειτουργικό σύστημα FRITZ! OS της AVM που επιτρέπει την εύκολη παραμετροποίηση όλων των χαρακτηριστικών του. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε μέσα από το φιλικό web interface του να προσφέρει μοναδική ευκολία χρήσης, ακόμα και στους αρχάριους χρήστες. Η χρήση του δεν απαιτεί προχωρημένες τεχνολογικές γνώσεις, καθώς η διαχείριση των λειτουργιών του, ο έλεγχος του δικτύου και οι συνδεδεμένες συσκευές σε αυτό, πραγματοποιούνται πανεύκολα. Το έξυπνο αυτό λογισμικό που αναπτύσσεται και ενημερώνεται συνεχώς βρίσκεται πλέον στην έκδοση 07.21, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, καλύτερη απόδοση και ακόμα περισσότερη ευχρηστία. Κάνει επίσης έξυπνη διαχείριση της ενέργειας, μειώνοντας αυτόματα την ισχύ του Wi-Fi όταν αποσυνδέονται όλες οι συσκευές. Επιπλέον, μέσω της έξυπνης δωρεάν εφαρμογής MyFRITZ!App της AVM που επίσης ενημερώνεται και βελτιώνεται συνεχώς, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα για τον απομακρυσμένο έλεγχος της συσκευής μέσα από οποιοδήποτε smartphone ή tablet με λογισμικό iOS/Android.

Μενού

Για να εισέλθουμε στο μενού του FRITZ!Box 6890 LTE θα πρέπει να συνδεθούμε μέσω υπολογιστή ή tablet στο Wi-Fi της συσκευής. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε τον κωδικό που βρίσκουμε στη βάση της ή στην παρεχόμενη κάρτα της συσκευασίας, ενώ στη συνέχεια ανοίγουμε browser και στο πεδίο διευθύνσεων του πληκτρολογούμε fritz.box ή την IP 192.168.178.1, ώστε να εισέλθουμε στο web interface. Στη σελίδα που ανοίγει ορίζουμε γλώσσα και εισάγουμε το password που επίσης υπάρχει στη βάση της συσκευής ή την παρεχόμενη κάρτα, ώστε να οδηγηθούμε στην εισαγωγική κάρτα για να ορίσουμε χώρα και τον τύπο της DSL σύνδεσής μας. Η συσκευή εκτελεί επανεκκίνηση και στον οδηγό που εμφανίζεται μετά μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε DSL ή 3G/4G σύνδεση ή και τους 2 τύπους. Στη συνέχεια επιλέγουμε Other Service Provider και εισάγουμε τα στοιχεία της ευρυζωνικής μας σύνδεσης, ή ορίζουμε την COSMOTE (εφόσον αυτός είναι ο πάροχός μας) και η συσκευή λαμβάνει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις. Αφού τελειώσουμε με όλα εμφανίζεται η κάρτα του κεντρικού μενού, στο αριστερό μέρος της οποίας υπάρχει κάθετη στήλη με τις βασικές επιλογές ρυθμίσεων που εμφανίζουν το αντίστοιχο περιεχόμενό τους στην υπόλοιπη επιφάνεια της κάρτας.

Από το Overview βλέπουμε μια γενική εικόνα του FRITZ!Box 6890 LTE, με την κατάσταση της σύνδεσης, την ταχύτητα, τις συνδεδεμένες συσκευές, την έκδοση του λογισμικού και άλλα στοιχεία.

Πατώντας στο Internet αναδύεται υπομενού που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές για να μπορούμε να ρυθμίσουμε και να ελέγχουμε τα πάντα που αφορούν τη σύνδεσή μας. Από το Online Monitor λαμβάνουμε αναλυτικά στοιχεία της κάθε σύνδεσης, γραφήματα σε πραγματικό χρόνο για τη ροή δεδομένων του Downstream και του Upstream, καθώς και το χρόνο που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Από το Account Information επιλέγουμε τις ρυθμίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της σύνδεσής μας το Internet. Μπορούμε δηλαδή να ορίσουμε τον τρόπο σύνδεσης που χρησιμοποιούμε, ποια σύνδεση θα είναι κύρια και ποια θα είναι fallback, να εισάγουμε τα στοιχεία του λογαριασμού της σύνδεσής μας, να επιλέξουμε πρωτόκολλο IPv6, να ενεργοποιήσουμε υπηρεσίες AVM και να ορίσουμε συγκεκριμένους DNS servers. Από το Filters μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά profiles πρόσβασης για κάθε συσκευή, να ορίσουμε τη χρονική περίοδο σύνδεσής τους στο Internet και να μπλοκάρουμε δικτυακές εφαρμογές. Από το Permit Access μπορούμε να κάνουμε Port Forward, να ενεργοποιήσουμε απομακρυσμένη μέσω HTTPS, να ορίσουμε υπηρεσία DynDNS και να ενεργοποιήσουμε τη χρήση VPN. Από το MyFRITZ! Account μπορούμε να δημιουργήσουμε λογαριασμό MyFRITZ! για απομακρυσμένη πρόσβαση, ενώ από τα LTE Information και DSL Information λαμβάνουμε χρήσιμες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία για τις αντίστοιχες συνδέσεις. Πολύ χρήσιμη είναι εδώ η επιλογή Line Settings του DSL Information, καθώς μπορούμε να ρυθμίσουμε διάφορες παραμέτρους (όπως το SNR) που επηρεάζουν το συγχρονισμό της σύνδεσης, ώστε να αυξήσουμε τη σταθερότητά της.

Το Telephony περιλαμβάνει υπομενού ρυθμίσεων για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Από το Calls βλέπουμε λίστα των εισερχόμενων, εξερχόμενων και αναπάντητων κλήσεων, ενώ από το Answering Machine μπορούμε να ορίσουμε έως 5 αυτόματους τηλεφωνητές. Από το Telephone Book μπορούμε να δημιουργήσουμε τηλεφωνικό κατάλογο, με δυνατότητα να εισάγουμε αυτόν που διαθέτουμε στον Google λογαριασμό μας. Από το Alarm μπορούμε να ορίσουμε την τηλεφωνική συσκευή που θα χρησιμοποιείται ως ξυπνητήρι, ενώ από το Fax μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Fax για λήψη τους στο email που θα δηλώσουμε. Από το Call Handling μπορούμε να κάνουμε φραγή σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, εκτροπή κλήσεων, μεταφορά κλήσεων. Από το Telephone Devices μπορούμε να διαμορφώσουμε και να επεξεργαστούμε όλες τις συνδεδεμένες και ενσωματωμένες συσκευές τηλεφωνίας. Από το Telephone Numbers μπορούμε να τροποποιήσουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς μας, ενώ από το DECT μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το σταθμό βάσης DECT.

Το Home Network περιλαμβάνει επιλογές για τη διαχείριση του οικιακού μας δικτύου. Από το Mesh βλέπουμε την τοπολογία του δικτύου με όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Από το Network βλέπουμε πίνακα με όλες τις συσκευές δικτύου που είναι συνδεδεμένες με το FRITZ!Box 6890 LTE μέσω LAN  ή Wi-Fi. Μπορούμε επίσης να ορίσουμε το mode λειτουργίας του και να ενεργοποιήσουμε τη LAN 4 να λειτουργεί ως Guest Network. Από το USB/Storage βλέπουμε μια επισκόπηση της λειτουργίας NAS και των συνδεδεμένων USB συσκευών, ενώ μπορούμε να καθορίσουμε αν η θύρα USB θα λειτουργεί σε Power Mode (USB 3.0) ή Green Mode (USB 2.0). Από το Media Server μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε το διακομιστή πολυμέσων, μέσω του οποίου εκτελούμε αναπαραγωγή μουσικής, εικόνων και video, ενώ από το FRITZ!Box Name μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα της συσκευής.

Το WiFi περιλαμβάνει υπομενού για όλες τις ρυθμίσεις του Wi-Fi. Από το Wi-Fi Network μπορούμε να ορίσουμε διαφορετικό όνομα (SSID) για κάθε μπάντα και να δούμε τα αναλυτικά στοιχεία σύνδεσης κάθε ασύρματης συσκευής (IP, μπάντα, ισχύς σήματος, ταχύτητα δεδομένων κ.ά.). Από το Wi-Fi Channel μπορούμε να βρούμε ποιο είναι το βέλτιστο κανάλι σε κάθε μπάντα για να το επιλέξουμε, ή αν το επιθυμούμε να ορίσουμε τιμή για την ισχύ του σήματος. Από το Security μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο κρυπτογράφησης και να εισάγουμε το κλειδί του Wi-Fi. Από το Schedule μπορούμε να προγραμματίσουμε τη λειτουργία του Wi-Fi για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αν δεν επιθυμούμε να μένει συνεχώς ενεργοποιημένο. Από το Guest Access μπορούμε να παραχωρήσουμε σε επισκέπτες γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο Internet μέσω του Wi-Fi, ορίζοντας κανόνες όπως λειτουργία Public Wi-Fi hotspot (χωρίς κρυπτογράφηση), χρήση κωδικού, ή ακόμα και εμφάνιση Captive Portal με το λογότυπο επιλογής μας που θα περιλαμβάνει και αποδοχή όρων χρήσης, δυνατότητα που είναι πολύ σημαντική για καταστήματα εστίασης. Από το Mesh Repeater μπορούμε να ορίσουμε mode λειτουργίας του FRITZ!Box 6890 LTE ως Master ή ως Repeater.

Το Smart Home διαθέτει επιλογές για τη διαχείριση των έξυπνων συσκευών. Από το Device Management μπορούμε να καταχωρήσουμε, να διαμορφώσουμε και να επεξεργαστούμε συσκευές Smart Home. Από το Group and Templates μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τις συσκευές Smart Home και να δημιουργήσουμε πρότυπα, ενώ από το Operation μπορούμε να τις χειριζόμαστε.

Το Diagnostics περιλαμβάνει τις επιλογές Function για έναρξη ελέγχου λειτουργίας της συσκευής και Security για εμφάνιση πληροφοριών που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Το System μας παρέχει επιλογές για εμφάνιση αρχείου καταγραφής όλων των συμβάντων, για έλεγχο της κατανάλωσης της ενέργειας, για ενεργοποίηση Push Service με λήψη ενημερωτικών e-mail, για ορισμό δικαιωμάτων των χρηστών, για απενεργοποίηση των πλήκτρων και αλλαγή συμπεριφοράς των ενδεικτικών LED, για επιλογή γλώσσας, χώρας και χρονικής ζώνης, για αποθήκευση-εισαγωγή ρυθμίσεων, επανεκκίνηση και επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, καθώς και για χειροκίνητη ή αυτόματη αναβάθμιση του λογισμικού.

Τελευταία από τις βασικές επιλογές της κάθετης στήλης είναι το Wizards, το οποίο περιλαμβάνει διάφορους οδηγούς για την παραμετροποίηση του εξοπλισμού.

Επιλέγοντας το FRITZ!NAS που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κεντρικής κάρτας εμφανίζεται μια νέα κάρτα, μέσω της οποίας αποκτούμε πρόσβαση στο συνδεδεμένο δίσκο και διαχειριζόμαστε τα αρχεία του. Από εδώ μπορούμε και να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε μια αποθηκευμένη ταινία μέσω του ενσωματωμένου player απευθείας από τον υπολογιστή ή το tablet, κάτι που δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία.

 

Με μια ματιά

Τύπος σύνδεσης: DSL, 4G LTE

Ταχύτητα: Έως 300Mbps

SoC: Seale GRX550

CPU: Dual Core 34Kc, MIPS32/InterAptiv @1000MHz (2x1000MHz)

RAM: 512MB

NAND FLASH: 512MB

Λογισμικό: FRITZ! OS (07.21)

Wi-Fi: 802.11b/g/n 2.4GHz, 802.11ac 5GHz, 4×4 MU-MIMO

Τηλεφωνικό κέντρο: 5x αυτόματοι τηλεφωνητές, 6x DECT, iOS/Android smartphones, FAX

Λειτουργίες: MESH Wi-Fi, NAS, Print Server, Media Server, Smart Home

Συνδέσεις: 1x USB 3.0, 1x DSL, 4x LAN, 1x WAN, 3x Fon, 1x mini SIM, 2x LTE

Διαστάσεις: 250x48x185 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για μια συσκευή κορυφαίων προδιαγραφών που όμως δεν απευθύνεται σε απλούς χρήστες, αλλά σε πιο προχωρημένους. Η υποστήριξη λειτουργιών τηλεφωνίας VoIP, DECT σταθμού βάσης, FAX, Media Server, Print Server και Smart Home, αναβαθμίζει ουσιαστικά το δίκτυο του χρήστη και καλύπτει όλες τις δικτυακές ανάγκες του μέσα από μία μόνο συσκευή. Επιπλέον, χάρη στα 2 ενσωματωμένα modem, που μπορούν μάλιστα να λειτουργούν ακόμα και παράλληλα, ή το ένα να λειτουργεί ως fallback του άλλου, τον διατηρεί πάντα συνδεδεμένο στο Internet χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιεί εξωτερικό modem, ενώ είναι ιδανικό για απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει DSL κάλυψη. Τα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί είναι υψηλής ποιότητας και εξασφαλίζουν μακροχρόνια διάρκεια αξιόπιστης λειτουργίας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από την 5ετή εγγύηση που παρέχει η AVM. Μπορεί το ύψος της τιμής του FRITZ!Box 6890 LTE να μην είναι χαμηλό, όμως αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που θα δαπανήσει κάποιος για να το αποκτήσει.

INFO
  • AMY
  • Τροίας 58 & Πριάμου, 152 35 Βριλήσσια
  • 210-6133000
  • 210-6133301
  • sales@amy.gr
  • www.amy.gr

You May Like This