nowmag.gr

Του χρόνου, ίσως δούμε τα προϊόντα Norton και LifeLock υπό την “ομπρέλα” της McAfee.

Στα μέσα του Νοέμβρη, η Symantec μετονομάστηκε επισήμως σε NortonLifeLock, αλλά η αλλαγή του ονόματος ενδεχομένως να μην κρατήσει πολύ, καθώς φημολογείται πως η McAfee σκέφτεται να αποκτήσει τον ανταγωνιστή της.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η NortonLifeLock εστιάζει στο καταναλωτικό κοινό και τις μικρές επιχειρήσεις με προϊόντα ασφαλείας, υπό το όνομα LifeLock, τα οποία συμπεριλαμβάνουν υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας και απορρήτου. Η McAfee από την άλλη, προσφέρει υπηρεσίες σε καταναλωτές και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά αυτή την στιγμή εστιάζει στην παραδοσιακή σουίτα ασφαλείας για την καταναλωτική αγορά.

Η McAfee, η οποία εξακολουθεί να θεωρεί την Intel ως έναν από τους ιδιοκτήτες της, δεν είναι μόνη στην εξέταση μιας εξαγοράς της NortonLifeLock. Οι εταιρίες ιδιωτικών μετοχών Permira και Advent, ενδιαφέρονται επίσης για την εταιρεία και είχαν ήδη απορρίψει τις προσφορές όταν η Symantec ήταν στη μέση της πώλησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επωνυμίας της στην Broadcom. Η Broadcom ήθελε επίσης όλη τη Symantec, αλλά απέτυχε να αποκτήσει το τμήμα καταναλωτών.

Η συμφωνία της Broadcom ανερχόταν στα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα η NortonLifeLock είναι εταιρεία αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εξαγοράς, είναι πολύ απίθανο να ληφθεί υπόψη πριν από το τέλος του έτους, λόγω ότι οι μισοί από τους 12 διευθυντές της NotronLifeLock σχεδιάζουν να αποχωρήσουν, μετά την ετήσια συνάντηση της 19ης Δεκεμβρίου.

Αν η McAfee καταφέρει να αποκτήσει την NortonLifeLock, ΄θα μειωθούν οι επιλογές στην αγορά των καταναλωτών. Η McAfee θα ενσωματώσει τις υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας και απορρήτου του LifeLock, στην υπάρχουσα σουίτα Total Protection, κάνοντας αβέβαιο το τι θα απογίνουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα, Norton 360.

Πηγή: PC Magazine

Κώστας Παπαζαχαρίου (19/12/2019)

You May Like This