nowmag.gr

Το Twitter γιορτάζει τα 16α γενέθλιά του. Με σχεδόν 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, η δημοφιλής πλατφόρμα  έχει γίνει ένα προτιμώμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την αναπαραγωγή ειδήσεων από χρήστες από όλο τον κόσμο.

Ενώ το Twitter προσφέρει άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνδέονται εύκολα με άλλους ή να λαμβάνουν ενημερώσεις από επιχειρήσεις, οργανισμούς και διασημότητες, η πλατφόρμα δημιουργεί επίσης ένα κατάλληλο περιβάλλον για απατεώνες, ηλεκτρονικούς επιτήδειους  και άλλα κακόβουλα άτομα που τρέφονται με ανυποψίαστα θύματα.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες στο Twitter

Οι διαδικτυακοί απατεώνες έχουν πολλά κόλπα στο μανίκι τους για να υφαρπάξουν λογαριασμούς χρηστών, να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες ή να μολύνουν συσκευές με λογισμικό υποκλοπής  και άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Συχνά μεταμφιέζονται ως νόμιμοι οργανισμοί ή διάσημα άτομα για να διαδώσουν ψεύτικες ειδήσεις, φιλανθρωπικές απάτες, πλαστά δώρα, ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα και phishing υποστήριξης πελατών, μεταξύ άλλων τεχνασμάτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τους ψηφιακούς πορτοφολάδες, τους νταήδες και τους απατεώνες είναι να υιοθετήσετε καλές πρακτικές ηλεκτρονικής υγιεινής στο διαδίκτυο:

  • Εγκαταστήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που μπορεί να εντοπίσει και να αποκλείσει το phishing και κακόβουλους ιστότοπους μεταμφιεσμένους σε γνωστές επωνυμίες
  • Ένας δύσκολος και μοναδικός κωδικός πρόσβασης δεν είναι αρκετός για να προστατεύσει τον λογαριασμό σας από προσπάθειες κατάληψης του, επομένως φροντίστε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο επιβεβαίωσης  δύο παραγόντων.
  • Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας προστατεύοντας τα tweet σας από μη-ακολούθους, απενεργοποιώντας την τοποθεσία του tweet σας, ελέγχοντας τις επιλογές προσθήκης ετικετών σε φωτογραφίες, τη δυνατότητα εντοπισμού τη συλλογή δεδομένων και τις διαδικασίες κοινής χρήσης και αποτρέποντας άγνωστα άτομα από το να σας στέλνουν απευθείας μηνύματα.
  • Αναφέρετε υβριστικά tweets και απατεώνες και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αποκλεισμού για να αποτρέψετε άλλους από το να δουν τη δραστηριότητά σας.
  • Μην παρέχετε ποτέ ευαίσθητες προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σε tweet ή DM.
  • Να είστε δύσπιστοι σχετικά με τις απάτες με δώρα κρυπτονομισμάτωνστο Twitter. Η πλατφόρμα είναι ένας διαβόητος χώρος όπου οι απατεώνες δημιουργούν ή κλέβουν λογαριασμούς διασημοτήτων για να κλέψουν τα χρήματα των επενδυτών κρυπτογράφησης
  • Απορρίψτε μηνύματα από άτομα που υπόσχονται να ενισχύσουν τον λογαριασμό σας αποκτώντας χιλιάδες ακόλουθους

Λύσεις ασφάλειας και απορρήτου για την προστασία της ψηφιακής ταυτότητας και της φήμης σας στην εποχή των social media

Οι χρήστες με ένα ιδιαίτερα ενεργό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με πρόχειρες πρακτικές ασφάλειας και απορρήτου, είναι εύκολα θύματα για άτομα που ξεγελούν τους χρήστες με tweets που έχουν μήκος μικρότερο από 140 χαρακτήρες.

Δεν έχει σημασία αν είστε σκληροπυρηνικός χρήστης twitter ή ένας απλός χρήστης, η κακόβουλη δραστηριότητα μπορεί να σας ακολουθεί παντού. Το Bitdefender Total Security ενσωματώνει προηγμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό μαζί με μια λύση VPN και έναν αποκλειστικό Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μεταξύ πλατφορμών για να καλύψει όλες τις ανάγκες ασφαλείας σας.

Το πακέτο ασφάλειας και απορρήτου 3 σε 1 χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες της Bitdefender που αποτρέπουν και εντοπίζουν νέες και υπάρχουσες ηλεκτρονικές απειλές . Έρχεται με τη βραβευμένη μας λύση Bitdefender Total Security μαζί με ένα ισχυρό VPN με απεριόριστη κίνηση που αποτελεί έναν τέλειο τρόπο για την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης και άλλων ευαίσθητων δεδομένων.

Μπορείτε να παραμείνετε ενήμεροι για παραβιάσεις και διαρροές δεδομένων με παρακολούθηση παραβίασης δεδομένων 24/7, ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για απειλές απορρήτου και ακόμη και να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και διαφημίσεων σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.

You May Like This