nowmag.gr

Νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει το Twitter, σε μικρή κλίμακα, μέχρι στιγμής, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες να επιλέγουν ποιοι θα μπορούν να απαντούν στις αναρτήσεις τους.

Αλλαγές σχεδιάζει το Twitter με τη δημοφιλή πλατφόρμα να δίνει σε περιορισμένο -μέχρι στιγμής- αριθμό χρηστών τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιοι θα μπορούν να απαντούν στα «τιτιβίσματά» τους.

​Σύμφωνα με το νέο χαρακτηριστικό, ο χρήστης έχει τρεις επιλογές για το ποιος μπορεί να απαντήσει σε ένα tweet προτού εκείνο δημοσιευθεί: όλοι, άτομα που έχουν κάνει follow, μόνο άτομα που έχουν γίνει mention.

​Tο Twitter εξηγεί πως ο καθένας εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει like, να προβάλλει και να κάνει retweet συνομιλίες, αλλά μπορεί να συμμετάσχει σε feed μόνο εάν »προσκληθεί» από το αρχικό tweet.

​Η καινούρια λειτουργία φαίνεται να δίνει στους ανθρώπους «έλεγχο» στις συνομιλίες που αρχίζουν, δεδομένου ότι μπορούν να περιορίσουν ποιος μπορεί και δεν μπορεί να απαντήσει απευθείας σε αυτές.

​Έτσι, η νέα δυνατότητα δίνει την ευκαιρία στους χρήστες «να λογοκρίνουν» ουσιαστικά τις δικές τους συνομιλίες με το Twitter, ωστόσο, να έχει «παράδοση» στην πολιτική «λογοκρισίας».

​Ορισμένοι χρήστες, εντούτοις, έχουν ήδη επισημάνει ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι σχετικά με τη δυνατότητα «επιλέξτε την απάντησή σας» εάν κάποιος πραγματικά θέλει να τρολάρει κάποιον.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/5/2020)

 

You May Like This