nowmag.gr

Οι φήμες των προηγούμενων εβδομάδων επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τη Google, η οποία ετοιμάζεται να προσφέρει για πρώτη φορά υποστήριξη των παιχνιδιών της πλατφόρμας Steam στα Chromebooks.

Το project Steam for Chrome OS βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και από τα πρώτα στοιχεία γίνεται αντιληπτό πως δεν θα έχουν όλα τα Chromebooks τη δυνατότητα να παίζουν games, κάτι απόλυτα λογικά από τη στιγμή που στην πλειοψηφία τους είναι μετρίων δυνατοτήτων υπολογιστές για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, παρακολούθηση video, επεξεργασία κειμένου και παρεμφερείς “χαλαρές” διεργασίες.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το Steam for Chrome OS θα υποστηρίζεται από Chromebooks που διαθέτουν τουλάχιστον 7GB μνήμη RAM και επεξεργαστή Intel Core i5 11ης γενιάς, επομένως, ελάχιστες συσκευές της αγοράς θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ενδεχομένως μελλοντικά θα μειωθούν αυτές οι απαιτήσεις, αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορεί κάποιος να περιμένει πως θα παίζει AAA games του Steam σε ένα Chromebook. Υποτίθεται ότι για αυτόν τον λόγο υπάρχει η game streaming υπηρεσία Stadia…

Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/3/2022)

You May Like This