nowmag.gr

Η παρουσίαση της Google την περασμένη εβδομάδα αφιερώθηκε στα Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel Watch, αλλά η εταιρεία φρόντισε να υπενθυμίσει στο κοινό ότι ετοιμάζει μετά από πολλά χρόνια ένα νέο Pixel Tablet, το οποίο θα αποκαλύψει επίσημα μέσα στο 2023.

Η Google είχε επιχειρήσει πριν από μερικά χρόνια να κατασκευάσει μια ανταγωνιστική πρόταση απέναντι στο κυρίαρχο iPad Pro, το Pixel Slate, για το οποίο είχε επιλέξει το Chrome OS ως λειτουργικό σύστημα, αλλά μετά από μερικούς μήνες ακύρωσε ολοκληρωτικά το project ανακοινώνοντας την πρόθεση της να στραφεί στα laptops. Η ιστορία κατέγραψε ακόμα μία αποτυχία για την εταιρεία στον τομέα του hardware και για αρκετά χρόνια είχε επιλέξει να δώσει το βάρος μόνο στα Pixel smartphones. 

Η πανδημία COVID19 έδωσε νέα πνοή στην κατηγορία των tablets, με τις πωλήσεις όλων των κατασκευαστών να αυξάνονται εκθετικά, κάτι που ανάγκασε την Google να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να επενδύσει εκ νέου όχι μόνο στην ανάπτυξη βελτιστοποιημένης έκδοσης του Android OS για τα tablets, αλλά και στην κατασκευή μιας νέας δικιάς της συσκευής.

Μπορεί να μην έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία για το επερχόμενο Pixel Tablet, αλλά τουλάχιστον έχουμε επίσημες εικόνες που μας επιτρέπουν να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, παρατηρούμε μεγάλα bezels για την οθόνη και σε ένα από αυτά έχει τοποθετηθεί η εμπρόσθια κάμερα (σε landscape διάταξη), ενώ στο πίσω μέρος διακρίνουμε έναν αισθητήρα κάμερας επάνω αριστερά. 

Στο εσωτερικό του θα τοποθετηθεί ο νέος επεξεργαστής Google Tensor G2 (ο ίδιος με τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro) και η Google έχει επιβεβαιώσει πως θα υπάρχει διαθέσιμη μαγνητική βάση φόρτισης που θα λειτουργεί και ως ηχείο.

Αναμένουμε περισσότερα για το Pixel Tablet μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Google δεν θέλει να παίζει το παιχνίδι των διαρροών και προτιμά να αποκαλύπτει μόνη της σταδιακά διάφορα στοιχεία για τις συσκευές που κατασκευάζει.

Πηγή: https://www.techgear.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/10/2022)

You May Like This