nowmag.gr

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο Office εδώ και δεκαετίες επεκτείνεται μέσα από το Microsoft Loop, ένα hub για έναν νέο τρόπο εργασίας στο Office. Το Microsoft Loop είναι η νέα ονομασία του Fluid project της Microsoft που περιλαμβάνει περιεχόμενο του Office που μπορεί να ζει ανεξάρτητα, να αντιγράφεται, να γίνεται επικόλληση αλλά και να κοινοποιείται σε άλλους.

Όπως και το Fluid, το Microsoft Loop έχει τρία κύρια στοιχεία, τα κομμάτια/τμήματα (Components) Loop, τις σελίδες (Pages) Loop και τους χώρους εργασίας (Workspaces) Loop. Τα τμήματα Loop είναι ζωντανά κομμάτια περιεχομένου που μπορούν να υπάρχουν σε πολλές εφαρμογές, ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και είναι δωρεάν για τον οποιονδήποτε να τα δει. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κοινή λίστα σε ένα κανάλι Teams η οποία είναι και επεξεργάσιμη σε μία σελίδα Loop. Θα μπορούσε επίσης να ήταν μια καταχώριση ημερολογίου που είναι επίσης διαθέσιμη για επικόλληση στο Outlook αλλά και διαθέσιμη για επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσα σε ένα e-mail.

 

 

Αυτά τα στοιχεία (components) μπορούν επίσης να υπάρχουν στο βασικό hub του Microsoft Loop, μέσα σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί κοινόχρηστο χώρο εργασίας (workplace). Είναι σχεδόν σαν ένας πίνακας (project board), όπου οι χρήστες μπορούν να δουν μια λίστα με όλα τα στοιχεία Loop και τις σελίδες Loop αλλά και ποιος εργάζεται εκείνη τη στιγμή σε αυτά. Με άλλα λόγια, είναι κάτι σαν μία πιο σύγχρονη εκδοχή της Εξερεύνησης Αρχείων, όπου τα πάντα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Οι σελίδες Loop είναι οι μεμονωμένοι καμβάδες όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται και να συνεργάζονται σε στοιχεία Loop. Είναι σαν μια σύγχρονη έκδοση ενός λευκού πίνακα, αλλά πολύ πιο ισχυρή, επειδή οι χρήστες μπορούν να εισάγουν και να μοιραστούν στοιχεία που έχουν δημιουργήσει κι άλλοι εκτός του Loop. Δεν χρειάζεται καν να είναι όλοι μέρος της σελίδας Loop, καθώς τα μεμονωμένα στοιχεία μπορούν να επεξεργαστούν από άλλες εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Αυτά τα συνεργατικά στοιχεία Loop ήταν το όνειρο της Microsoft τα τελευταία δύο χρόνια και είναι σαφές ότι η εταιρεία προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας του Loop ώστε να ταιριάζει με την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής μέσα σε μια πανδημία. Το Microsoft Loop μοιάζει με έναν βελτιωμένο τρόπο παρακολούθησης και οργάνωσης όλων αυτών των διάφορων στοιχείων και είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στη νέα υβριδική εποχή εργασίας στην οποία προσαρμόζονται ήδη πολλές επιχειρήσεις.

 

 

Αν και η επίδειξη της Microsoft ήταν εντυπωσιακή μέχρι στιγμής, θα πρέπει να περιμένουμε για να καταλάβουμε από μόνοι μας εάν το Loop μπορεί πραγματικά να προσφέρει την απρόσκοπτη εμπειρία που η εταιρεία συνεχίζει να υπόσχεται. Ενώ η εταιρεία μιλάει για το Loop για σχεδόν 18 μήνες, δεν είναι ακόμη κάτι που είναι μέσα στις εφαρμογές του Office. Τα Loop components θα φτάσουν στο Teams, το Outlook και το OneNote αυτόν τον μήνα με την κύρια εφαρμογή του Loop να κυκλοφορεί αργότερα.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/11/2021)

You May Like This