nowmag.gr

Αποφασίστε τι είδους φωτογραφίες θέλετε και στη συνέχεια η Google θα τις επιλέξει πριν σας στείλει ένα φάκελο με τις επιλογές σας, απευθείας στο κατώφλι σας.

Κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί το Google Photos για αποθήκευση στο cloud, αλλά η πλατφόρμα χρησιμεύει επίσης ως εργαλείο για την εκτύπωση φωτογραφιών μεμονωμένα ή σε άλμπουμ. Τώρα, η εταιρεία θέλει να δοκιμάσει μια συνδρομητική υπηρεσία αυτόματης εκτύπωσης.

Το 9to5Google αναφέρει ότι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιλεγμένοι χρήστες Google Photos μπορούν να εγγραφούν για μια υπηρεσία που παρέχει 10 εκτυπώσεις, που θα σταλούν απευθείας στο κατώφλι σας. Ωστόσο, δεν είναι επιφορτισμένοι με την επιλογή τους κάθε μήνα. Αντ ‘αυτού, το Google Photos θα ρωτήσει ποιος τύπος φωτογραφιών προτιμάται και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επιλέξει φωτογραφίες πριν σας τις στείλει. Οι τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στις επιλογές, αλλά στόχος είναι να λαμβάνετε εύκολα τις καλύτερες φωτογραφίες χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια.

Στο setup της, η υπηρεσία αυτόματης εκτύπωσης προσφέρει τρεις τύπους θεμάτων. Οι χρήστες αποφασίζουν ανάμεσα σε ένα μείγμα ανθρώπων και ζώων, τοπία, ή λίγο από όλα. Η τιμή είναι 7,99 δολάρια το μήνα για εκτυπώσεις 4×6 ιντσών. Oι 10 φωτογραφίες έχουν ματ φινίρισμα και είναι σε λευκή κάρτα που περιλαμβάνει ένα περίγραμμα 1/8-ιντσών. Το Google στέλνει όλες τις εκτυπώσεις σε ένα φάκελο από χαρτόνι που διασφαλίζει ότι δεν θα υποστούν βλάβη κατά τη μεταφορά. Προς το παρόν πάντως, δεν είναι σαφές εάν η Google θα εισαγάγει επιπλέον μεγέθη και στυλ στο δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Η Google κυκλοφόρησε το Print Store πριν από λίγα χρόνια με περιορισμένες επιλογές και σήμερα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από μεγέθη και στυλ. Η Google συνεργάστηκε επίσης με τα CVS και Walmart για να επιτρέψει την παραλαβή από κατάστημα σε χιλιάδες καταστήματα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ. Επομένως, έχει νόημα που το Google Photos να αποκτήσει συνδρομητική υπηρεσία. Είναι όλα μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Google για να κερδίσει έσοδα από μια πλατφόρμα που φιλοξενεί περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

Στο Google Photos λοιπόν οι χρήστες που έχουν πρόσβαση, θα ανακαλύψουν μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος της σελίδας, καλώντας τους να δοκιμάσουν αυτήν την υπηρεσία αυτόματης εκτύπωσης. Η Google δεν μοιράστηκε καμία επίσημη λεπτομέρεια, αλλά μάλλον θα δούμε επίσημη ανακοίνωση, όταν το δοκιμαστικό πρόγραμμα λήξει και επεκταθεί σε όλους τους χρήστες.

Πηγή: PC Magazine

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 6/2/2020)

You May Like This