nowmag.gr

Η λειτουργία Drives θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και εστιάζει στη συλλογή τροφίμων, ρούχων κι άλλων προμηθειών για άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά κι άλλου είδους προβλήματα.

Το Facebook παρουσίασε μία νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες των ΗΠΑ να συλλέγουν τρόφιμα, ρούχα κι άλλες προμήθειες για άτομα που έχουν ανάγκη. Η λειτουργία ονομάζεται Drives και διατίθεται μέσω του Community Help Hub, ένα μέρος όπου το Facebook συγκεντρώνει όλα τα αιτήματα και προσφορές για βοήθεια σε κάθε τοπική κοινότητα.

Το Community Help Hub έγινε διαθέσιμο για πρώτη φορά το 2017 ως ένα τρόπο για τους χρήστες του Facebook να είναι σε θέση να συγκεντρώσουν προμήθειες κάθε είδους έπειτα από μία αναπάντεχη κρίση, όπως φυσικές καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, τρομοκρατικές επιθέσεις κι άλλα. Ωστόσο, το Community Help Hub έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ως μέρος των προσπαθειών του Facebook κατά του COVID-19.

Με την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία στις ΗΠΑ, εκατομμύρια έμειναν άνεργοι ενώ 12 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να χάσουν τα επιδόματα ανεργίας τους τον Δεκέμβριο όταν και λήξουν οι διατάξεις του νόμου CARES (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act). Εκατομμύρια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που όχι μόνο αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια ή ενοίκιο, αλλά υπάρχει φόβος κάποιες οικογένειες να μην έχουν διαθέσιμα ούτε για τα προς τα ζην.

Με τη λειτουργία Drives, το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους προσπάθειες για τη συλλογή αντικειμένων για όσους έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα το Canned Food Drive (συλλογή κονσερβοποιημένων τροφών) και το Clothing Drive (συλλογή ρούχων) που υπάρχουν ήδη ενεργά. Η δημιουργία ενός Drive είναι εύκολη για τους χρήστες των ΗΠΑ και αφού αυτό δημοσιευτεί, οι άλλοι χρήστες θα είναι σε θέση να βλέπουν τους στόχους συλλογής που έχουν τεθεί από τον δημιουργό αλλά και ποια κοινότητα αφορά.

Το Drives είναι μία από τις προσπάθειες του Facebook για τη βοήθεια όσων έχουν ανάγκη. Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι θα δωρίσει $7 εκατομμύρια σε ΜΚΟ των ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου ενώ τρέχει και τον δικό της έρανο «Peace Through Music: A Global Event For Social Justice».

Την ίδια στιγμή, το Instagram ετοιμάζει νέα εργαλεία για τη συγκέντρωση χρημάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν έναν δικό τους έρανο στη σελίδα τους. Βέβαια, το Facebook για την ώρα δεν έχει δώσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα είναι έτοιμη η νέα λειτουργία Instagram.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 25/11/2020)

You May Like This