nowmag.gr

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του Facebook αγγίζουν πλέον τα τρία δισ. ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μια φορά την μέρα υπολογίζονται σε δύο δισ. χρήστες. Παρόλα αυτά η Metα αναζητά συνεχή αύξηση του αριθμού των χρηστών της κάτι που συμβαίνει μεν αλλά όχι στο επίπεδο που επιθυμούν τα στελέχη της. Βασική αιτία είναι φυσικά ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter και το Tik Tok. Να σημειωθεί ότι το Instagram και το WhatsApp που επίσης αποσπούν μέρος της πίτας των χρηστών ανήκουν στην Metα.

Στην προσπάθεια αύξησης των χρηστών το Facebook αποφάσισε να ξεκινήσει σε δοκιμαστική αρχικά φάση μια νέα υπηρεσία ή καλύτερα μια να προσφέρει μια νέα δυνατότητα στους χρήστες. Τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τέσσερα επιπλέον προφίλ τα οποία να είναι μεν συνδεδεμένα με τον λογαριασμό που διατηρούν στο Facebook αλλά τα προφίλ αυτά θα είναι ανώνυμα. Μέχρι σήμερα το Facebook εφαρμόζει πολιτική δημιουργίας ενός προφίλ με το πραγματικό όνομα του χρήστη.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, το Facebook θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν έως και τέσσερα επιπλέον προφίλ συνδεδεμένα με τον αρχικό τους λογαριασμό, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν το περιεχόμενό των αναρτήσεων τους (φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια, αναπαραγωγή άρθρων κ.α.) σε κάθε προφίλ ανάλογα με τον διαχωρισμό που θα κάνουν στο ποιοι θα βλέπουν το κάθε προφίλ.

Ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα, να δημιουργήσει ένα προφίλ με το οποίο θα επικοινωνεί αποκλειστικά με τους συναδέλφους του, ένα αποκλειστικά για τους στενούς του φίλους, ένα για τον ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο κλπ. Έτσι θα μπορεί να επικοινωνεί όπως εκείνος επιθυμεί με κάθε κατηγορία ατόμων της προσωπικής του ζωής. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι νεαρής ηλικίας χρήστες να μεταφέρουν στα υπόλοιπα προφίλ τους οποιοδήποτε περιεχόμενο δεν θέλουν να δουν οι γονείς τους οι οποίοι θα συνεχίσουν να βλέπουν τον αρχικό λογαριασμό των παιδιών τους με ότι αυτά επιλέγουν να υπάρχει εκεί.  

 «Για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προσαρμόσουν την εμπειρία τους με βάση τα ενδιαφέροντα και τις σχέσεις τους, δοκιμάζουμε έναν τρόπο ώστε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερα από ένα προφίλ συνδεδεμένα με έναν μόνο λογαριασμό στο Facebook», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας Meta σε δήλωσή του. Η εταιρεία επισημαίνει πάντως πώς όλα τα επιπλέον προφίλ ενός χρήστης θα υπόκεινται στις πολιτικές του Facebook και αν ένας από επιπλέον προφίλ τις παραβιάζει θα επηρεάζονται όλα τα προφίλ και ο αρχικός λογαριασμός.

Πηγή: naftemporiki.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/7/2022)

You May Like This