nowmag.gr

Το Facebook μπαίνει ενεργά στο Cloud Gaming προσφέροντας τη δική του εκδοχή, μέσα από τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές του. Το Cloud Gaming μέσω Facebook είναι μία ενσωματωμένη υπηρεσία στην εφαρμογή για Android smartphones και tablets, αλλά και μέσω της web σελίδας της εταιρείας.

Όμως, η πρόταση του Facebook δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες xCloud και Google Stadia υπηρεσίες. Η νέα, ενσωματωμένη υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες του να παίξουν απευθείας τα παιχνίδια που διαφημίζονται στις πλατφόρμες του, χωρίς να χρειάζεται το download των παιχνιδιών. Η υπηρεσία θα διατεθεί εντελώς δωρεάν, καθώς η συλλογή παιχνιδιών που διαθέτει το Cloud Gaming αποτελείται από δωρεάν παιχνίδια.

Όπως δηλώνει το Facebook, στόχος της υπηρεσίας δεν είναι η συνδρομή σε νέα υπηρεσία, αλλά οι παίκτες να μπορούν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια άμεσα, χωρίς την ανάγκη να κατεβάσουν εφαρμογές ή να έχουν καλό hardware. Προς το παρόν τα παιχνίδια που διαθέτει η υπηρεσία είναι:

  • Asphalt 9: Legends
  • Mobile Legends: Adventure
  • PGA TOUR Golf Shootout
  • Solitaire: Arthur’s Tale by Qublix Games
  • WWE SuperCard

Το Facebook δεσμεύεται να προσφέρει περισσότερα παιχνίδια μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να γνωρίζουμε ποια. Προς το παρόν το Cloud Gaming του Facebook δεν υποστηρίζεται από τις mobile εφαρμογές του App Store για τα iPhone και τα iPad, καθώς υπάρχει το πρόβλημα με την πολιτική της Apple. Το update θα διατεθεί σταδιακά σε όλους, ενώ θα έρθουν και playable διαφημίσεις παιχνιδιών, κάτι σαν άμεσα demo.

Πηγή:  techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 27/10/2020)

You May Like This