nowmag.gr

Το 5G αποτελεί την τεχνολογία αιχμής της κινητής τηλεφωνίας και φέρνει επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας. Τι είναι όμως με δυο λόγια το 5G;

Τα 5G δίκτυα φέρνουν την επόμενη γενιά συνδεσιμότητας φορητού διαδικτύου, προσφέροντας πιο υψηλές ταχύτητες και πιο αξιόπιστες από ποτέ συνδέσεις σε smartphones και άλλες mobile συσκευές. Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία δικτύου και τις πιο πρόσφατες τεχνικές έρευνες, το 5G θα προσφέρει πολλαπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με τις τρέχουσες συνδέσεις, με τις μέσες ταχύτητες λήψης της τάξης του 1GBps να αναμένεται ότι θα αποτελούν σύντομα τον κανόνα.

Τα δίκτυα θα συμβάλουν στην εξάπλωση μιας τεράστιας αύξησης της τεχνολογίας του διαδικτύου των πραγμάτων IoT (Internet of Things), παρέχοντας την απαραίτητη υποδομή για τη μεταφορά τεράστιου όγκου δεδομένων, ώστε να επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου και πιο συνδεδεμένου κόσμου. Με την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα 5G δίκτυα αναμένεται να λανσαριστούν σε όλο τον κόσμο έως το 2020, λειτουργώντας παράλληλα με την υπάρχουσα τεχνολογία των 3G και 4G δικτύων για την παροχή ταχύτερων συνδέσεων που θα κρατούν το χρήστη σε online, ανεξάρτητα με το μέρος που θα βρίσκεται.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This