nowmag.gr

Η Microsoft ανανέωσε την εφαρμογή Office για φορητές συσκευές ώστε να είναι συμβατή με τo Apple iPad. Το νέο Office App συνδυάζει Word, Excel και Powerpoint σε μία ενιαία εφαρμογή που είχε αρχικά κυκλοφορήσει για iOS και Android συσκευές το 2019. Έκτοτε, η Microsoft έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις αν και στο iPad η εφαρμογή έτρεχε πάντα σε λειτουργία παραθύρου και δεν ήταν πλήρως βελτιστοποιημένη για το tablet της Apple.

Αυτή η νέα ενημέρωση σημαίνει ότι το Office είναι πλέον μία πλήρως συμβατή iPad OS εφαρμογή, με πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες παραγωγικότητας που διαθέτει η Microsoft. Η εφαρμογή συνδυάζει επίσης ορισμένα χρήσιμα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για εργασίες σε φορητές συσκευές. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα γρήγορης δημιουργίας αρχείων PDF ή υπογραφής εγγράφων, μετατροπή εικόνων σε κείμενο και πίνακες αλλά και υποστήριξη «γρήγορης εκτέλεσης διάφορων λειτουργιών» (Quick Actions).

Η Microsoft έχει απλοποιήσει τα εργαλεία του Office μέσω αυτής της ενιαίας εφαρμογής αν και οι αυτόνομες εφαρμογές για Word, Excel και PowerPoint συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες και ενημερώνονται τακτικά. Ενώ χρειάστηκε λίγος χρόνος ώστε η βασική εφαρμογή Office να γίνει φιλικότερη προς τo iPad, η Microsoft έχει προσθέσει πολλές λειτουργίες ειδικά για τα tablets της Apple, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ποντικού και trackpad.

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/2/2021)

You May Like This