nowmag.gr

Πέρυσι, η Google είχε ανακοινώσει ότι θα πρέπει όλα τα smartphones που θα κυκλοφορήσουν οι εταιρείες μέσα στο 2020 να τρέχουν Android 10, κάτι το οποίο ακόμη δεν τηρούν κάποιοι κατασκευαστές. Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνολογικός κολοσσός άλλαξε τα βασικά κριτήρια του Android Go και των συσκευών που ανήκουν στο πρόγραμμα.

Η έναρξη του beta testing για το Android 11 έχει δώσει την ευκαιρία στους leakers και τους reverse engineers να εντοπίζουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον του λειτουργικού και τις συσκευές που το τρέχουν, ή θα το τρέχουν.

Τέλος στα smartphones με 512MB μνήμη RAM

Αυτή τη φορά, διέρρευσε ένα αντίγραφο του Device Configuration Guide, ο οποίος αφορά τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία συσκευή ώστε να λάβει άδεια από τη Google για κάθε έκδοση Android, στην προκειμένη περίπτωση το Android 11.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι οποιοδήποτε smartphone έχει κάτω από 2GB μνήμη RAM θα υπάγεται αυτόματα στο Android Go πρόγραμμα και δεν θα λαμβάνει πιστοποίηση για να τρέχει την κανονική έκδοση του λειτουργικού της Google.

Επιπλέον, όλα τα smartphones που έχουν 512MB μνήμη RAM ή λιγότερη δεν θα κυκλοφορούν με προεγκατεστημένα τα GMS, τουλάχιστον όχι με πιστοποίηση από την ίδια τη Google.

Αν και προκαλεί εντύπωση η τεράστια αλλαγή στις απαιτήσεις του Android και των GMS, είναι κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Η τεχνολογία εξελίσσεται, τα λειτουργικά συστήματα και οι εφαρμογές απαιτούν περισσότερους πόρους, και οι συσκευές γίνονται πιο ισχυρές.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύουν από το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεάσουν όσα smartphones κυκλοφορήσουν μέχρι τότε, ή όσα έξυπνα τηλέφωνα υπάγονται ήδη στο Android Go.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/7/2020)

You May Like This