nowmag.gr

Ο συγχρονισμός είναι ήδη διαθέσιμος στους early access χρήστες που χρησιμοποιούν την έκδοση 4 του Philips Hue App.

Τα δημοφιλή έξυπνα φωτιστικά Philips Hue θα συνεργάζονται πλέον με το Spotify επιτρέποντας στους χρήστες να τα συγχρονίσουν με τις λίστες αναπαραγωγής τους.

Το σύστημα Philips Hue θα χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να αναλύει τα μεταδεδομένα κάθε τραγουδιού σε πραγματικό χρόνο για να κάνει τα φωτιστικά να αναβοσβήνουν, να αυξομειώνουν την έντασή τους και να αλλάζουν χρώματα ενώ ταυτόχρονα θα συγχρονίζονται με το ρυθμό και το τέμπο της μουσικής στο Spotify. Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη και παράγοντες όπως η ένταση, το ρυθμό και πολλά άλλα.

Μέσα από την καρτέλα Sync στο Philips Hue App, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία Spotify. Υπάρχουν ρυθμίσεις για την έναρξη και τη διακοπή του συγχρονισμού, την αλλαγή της φωτεινότητας & της έντασης των φωτιστικών και την επιλογή μιας παλέτας χρωμάτων.

Η ενσωμάτωση του Spotify είναι δωρεάν, απαιτώντας ένα Hue Bridge και πολύχρωμα φωτιστικά Hue. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής και δεν απαιτείται μικρόφωνο για να συγχρονίζεται με τη μουσική, οπότε η εμπειρία φωτισμού μπορεί να γίνει χωρίς θόρυβο αφήνοντας ταυτόχρονα το τηλέφωνο ελεύθερο για χρήση για άλλες εργασίες.

Σύμφωνα με την Signify, την εταιρεία που κατασκευάζει τα Philips Hue, ο συγχρονισμός λειτουργεί με οποιαδήποτε συσκευή ήχου συμβατή με Spotify, δηλαδή έξυπνα ηχεία, υπολογιστές και smartphones. Το μόνο που απαιτείται είναι να συνδέσει ο χρήστης έναν λογαριασμό Spotify και έναν λογαριασμό Philips στην εφαρμογή Hue και τα φωτιστικά θα λειτουργούν κάθε φορά που αναπαράγεται ένα τραγούδι Spotify.

Ήδη από 1η Σεπτεμβρίου η λειτουργία είναι διαθέσιμη στους early access χρήστες που χρησιμοποιούν το Philips Hue App 4. Μετά τον Οκτώβριο, η λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 6/9/2021)

You May Like This