nowmag.gr

Ένα παράθυρο στην επόμενη ημέρα της τεχνολογίας άνοιξε η έκθεση IFA 2019 στους επισκέπτες της, με το 5G, τους ψηφιακούς βοηθούς, τις “έξυπνες” τηλεοράσεις και το οικοσύστημα smarthome να βρίσκεται στο επίκεντρο της έκθεσης. Μπορεί στην Ελλάδα το 5G να κάνει την εμφάνισή του από το 2021 και μετά, ωστόσο, ήδη σε πολλές αγορές της Ευρώπης τόσο οι εφαρμογές, όσο και οι συσκευές, που θα υποστηρίζουν τη νέα γενιά κινητής τηλεφωνίας, αποτελούν γεγονός.

Η IFA 2019, που διεξάγεται στο Βερολίνο, έγινε το θέρετρο των ανακοινώσεων πολλών κατασκευαστών, οι οποίοι ήδη κινούνται σε …5G ρυθμούς και παρουσίασαν από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης το όραμά τους για το μέλλον της συνδεσιμότητας.

Η Huawei, για παράδειγμα, παρουσίασε τον επόμενο επεξεργαστή της, τον Kirin 990 και τον Kirin 990 με 5G. Ο τελευταίος είναι η πρώτη κατηγορία SoC 5G παγκοσμίως που θα επιτρέψει στους τελικούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετική εμπειρία συνδεσιμότητας 5G κατά το πρώτο έτος της εμπορευματοποίησης της. Στον Kirin 990 (5G) είναι ενσωματωμένο το 5G, καταλαμβάνοντας μια μικρότερη περιοχή και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, είναι o πρώτος πλήρης συχνότητας 5G για την υποστήριξη τόσο των μη αυτόνομων (NSA), όσο και των αυτόνομων (SA) αρχιτεκτονικών, καθώς και των ζωνών πλήρους συχνότητας TDD/FDD, επιτρέποντάς του να φιλοξενεί απαιτήσεις υλικού σε ποικίλα δίκτυα και λειτουργίες δικτύου.

Η Samsung, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το 5G Galaxy οικοσύστημά της, καθώς μετά από την κυκλοφορία του Galaxy S10 5G νωρίτερα μέσα στο έτος, παρουσιάζοντας το νέο Galaxy A90 5G, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο. Επίσης, η εταιρεία θα διαθέσει τη 5G έκδοση του αναδιπλούμενου Galaxy Fold, σε επιλεγμένες αγορές.

Ψηφιακοί βοηθοί
Η κατηγορία που, ίσως, έκλεψε τις εντυπώσεις στη φετινή IFA ήταν οι “έξυπνοι” ψηφιακοί βοηθοί, προϊοντική κατηγορία, η οποία βρίσκεται παγκοσμίως σε άνοδο, καθώς όλο και πιο συχνά ενσωματώνονται σε μια σειρά ψηφιακών συσκευών: από μεγάλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές μέχρι φορητούς υπολογιστές και ακουστικά.

Η Lenovo, για παράδειγμα, όπως ανακοίνωσε στην IFA, θα έχει διαθέσιμες – σε επιλεγμένες αγορές – στα νέα laptops Yoga “έξυπνες” υπηρεσίες μέσω της φωνητικής υπηρεσίας Amazon Alexa, εστιάζοντας στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ανακτάμε πληροφορίες. Επίσης, ανακοίνωσε αρκετές “έξυπνες” συσκευές με Google Assistant. Επιπλέον, η εταιρεία επικεντρώνει – όπως άλλωστε και όλες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου – το κατασκευαστικό της ενδιαφέρον σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence – AI).

Για παράδειγμα, η IFA 2019 αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για την παρουσίαση της AI-υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών, το Proactive Customer Care. Η υπηρεσία αξιοποιεί την τεχνολογία ThinQ AI της εταιρείας για να παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη, ενημερώνοντας τους χρήστες για τυχόν θέματα στις οικιακές συσκευές τους και προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και λύσεις για την καλύτερη δυνατή απόδοσή τους και τη μακροχρόνια διάρκεια ζωής τους. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη φέτος, αρχικά στα πιο πρόσφατα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης και στους ψυγειοκαταψύκτες.

Η νέα γενιά τηλεοράσεων
Στο μεταξύ, για άλλη μια φορά, έκθεση IFA έγινε το επίκεντρο ανακοινώσεων στην κατηγορία της τηλεόρασης, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται φέτος στα προϊόντα με ανάλυση 8Κ. Η Samsung ανακοίνωσε, για παράδειγμα, την ευρεία διάθεση της QLED 8K τεχνολογίας με την παρουσίαση μιας πλήρους σειράς QLED 8K TV. Από την παρουσίαση της QLED 8K TV της Samsung πέρυσι, οι συνολικές αγορές των QLED Τηλεοράσεων έχουν αυξηθεί κατά 200%, σε ένα έτος. Αυτή η ταχεία υιοθέτηση των QLED τηλεοράσεων – σύμφωνα με την εταιρεία – έχει ως αποτέλεσμα, την πώληση περισσοτέρων από 2 εκατομμύρια συσκευών σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου 2019, αποδεικνύοντας την καταναλωτική τάση για τηλεοράσεις υψηλής ποιότητας, με μεγάλες οθόνες. Η QLED 8K 55 ιντσών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη σειρά, η οποία θα πλαισιωθεί από τις Samsung QLED τηλεοράσεις 65, 75, 82 και 85 ιντσών. Η QLED 8K TV 55 ιντσών θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο το Σεπτέμβριο.

 

sepe.gr

You May Like This