nowmag.gr

Η Microsoft βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για την εξαγορά του Discord, της δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας των gamers και όχι μόνο, διαθέτοντας μια τεράστια κοινότητα 100 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg, η εξαγορά αν τελικώς ολοκληρωθεί θα ξεπεράσει το ποσό των 10 δισ. δολαρίων. Το τελευταίο διάστημα το Discord πραγματοποίησε παρόμοιες συζητήσεις και με άλλες εταιρείες του χώρου όπως με τη Google και την Epic Games, όμως αυτές που πραγματοποιούνται πλέον με τη Microsoft έχουν περάσει στο τελικό στάδιο με δεσμευτική ρήτρα αποκλειστικότητας. Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και «γάμος» αφού το Bloomberg αναφέρει ότι το Discord εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στο χρηματιστήριο ως εναλλακτική λύση για την άντληση κεφαλαίων.

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το Discord έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερους χρήστες εκτός του gaming χώρου να το χρησιμοποιούν για επικοινωνία. Το ενδιαφέρον της Microsoft έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων προσπαθειών το τελευταίο διάστημα όπως έγινε με το Pinterest και το TikTok πιο πρόσφατα, προσπάθειες που όμως δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα στο gaming χώρο, η Microsoft προχωρά σε τεράστιες εξαγορές προκειμένου να ενισχύσει το Xbox brand, δημιουργώντας αίσθηση με την εξαγορά της Bethesda.

Ένας ακόμη λόγος για μια εξαγορά τέτοιου μεγέθους είναι και η ενίσχυση των Azure Cloud Services της εταιρείας αφού το Discord στηρίζεται στο Google Cloud.

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/3/2021)

You May Like This