nowmag.gr

Μεγάλη πρόοδο με την εξέλιξη του σχεδιασμού των επεξεργαστών Meteor Lake φαίνεται πως έχει κάνει η Intel και από ότι φαίνεται η εταιρεία βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για να τους παρουσιάσει μέσα στο 2023.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core που έχουν το κωδικό όνομα Meteor Lake αναμένεται να σηματοδοτήσουν την είσοδο της Intel στην κλίμακα των 7nm, με τον σχεδιασμό αυτή την ώρα να θεωρείται «taped-in» όπως επισήμανε και ο Gregory Bryant, Executive Vice President και General Manager του Client Computing Group της Intel σε μία ανάρτηση του στο Twitter.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα τα διακριτά στοιχεία του επεξεργαστή έχουν ολοκληρωθεί από άποψη σχεδιασμού και απομένει να ολοκληρωθεί ο τελικός σχεδιασμός του επεξεργαστή αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται. Μόλις όλα τα στοιχεία του επεξεργαστή «ενωθούν» μεταξύ τους, το τελικό προϊόν εισέρχεται στη φάση «taped-out» και απομένει στη συνέχεια να εισέλθει σε φάση μαζικής παραγωγής.

Όταν η Intel είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη των επεξεργαστών Meteor Lake για να κάνουν ντεμπούτο μέσα στο 2023 είχε κάνει γνωστό ότι αναμενόταν η φάση «tape in» των compute tiles να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2ο τρίμηνο της χρονιάς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απομένει ένας ακόμη μήνας από το 2ο τρίμηνο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η εταιρεία βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τους 14ης γενιάς επεξεργαστές της.

Φέτος έχουμε την 11η γενιάς των επεξεργαστών Intel Core (Rocket Lake) και το 2021, στα 10nm επιτέλους, πρόκειται να δούμε στην αγορά τους Alder Lake που είναι η 12η γενιά των επεξεργαστών Intel Core. Η επόμενη γενιά, η 13η θα αποτελείται από chips που θα αποτελούν ένα «refresh» των Alder Lake με την ονομασία Raptor Lake. Η 14η γενιάς των επεξεργαστών Intel Core με το κωδικό όνομα Meteor Lake θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά μέσα στο 2023 και θα κατασκευάζονται στα 7nm.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 1/6/2021)

You May Like This