nowmag.gr

Μην κάνετε jailbreak το iPhone σας
Το ξέρουμε ότι το jailbreak μπορεί να μας γλυτώσει από αρκετά χρήματα και να μας αποδώσει πάρα πολλές έξτρα λειτουργίες που το iOS δεν μας προσφέρει, όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τον κίνδυνο πρώτα.

Όταν κάνετε jailbreak την συσκευή σας, εκτός του ότι χάνετε κάθε εγγύηση, ουσιαστικά ρίχνετε τα αμυντικά συστήματα της Apple, με αποτέλεσμα να κατεβάσετε τις εφαρμογές τις επιλογής σας.

Εάν θέλετε να κατεβάζετε ότι εφαρμογή θέλετε, μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε Android και όχι iPhone.

Κάντε όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις
Οι ενημερώσεις της συσκευής σας δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά ίσως το πιο κρίσιμο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε την συσκευή σας ασφαλή. Μία ενημέρωση ενισχύει την ασφάλεια του λειτουργικού σας συστήματος, κλείνοντας “τρύπες” και αυξάνοντας επιπρόσθετα επίπεδα προστασίας.

Μην πατάτε άγνωστους συνδέσμους
Πολύ συχνά λαμβάνουμε spam emails τα οποία μας ζητούν να κλικάρουμε στον σύνδεσμο που έχουν.

Αυτό ονομάζεται phishing και πιστέψτε με, αν το κάνετε θα μετανιώσετε αρκετά που πατήσετε σε έναν άγνωστο σύνδεσμο.

Μπορεί να σας κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα, μέχρι να σας παρακολουθούν την ώρα που κάθεστε στον υπολογιστή σας.

Οπότε, για να είστε απόλυτα σίγουροι, μην ανοίγετε καν email τα οποία δεν γνωρίζετε τον αποστολέα.

Μην επαληθεύετε PIN στο διαδίκτυο

Η επίθεση ανταλλαγής SIM είναι αρκετά δύσκολη, όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία ξαφνική άνοδο σε αυτού το είδους τις επιθέσεις.

Ο χάκερ παριστάνει ότι έχει τον αριθμό του τηλεφώνου του θύματος και αφότου επικοινωνήσει με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του, προσπαθεί να πείσει  να κάνει μεταφορά του αριθμού σε άλλο.

Είναι σημαντικό να πούμε πως ο αριθμός του τηλεφώνου σας είναι συνδεμένος σε τράπεζες, social media και όπου αλλού τον έχετε θέσει εσείς.

Οπότε, εάν αποκτήσει πρόσβαση στον αριθμό σας, έχει πρόσβαση και σε όλα τα υπόλοιπα.

Προσέξτε το δημόσιο Wi-Fi

Έχετε το νου σας στα δημόσια Wi-Fi γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζετε ποιος άλλος είναι μέσα σε αυτά. Σκεφτείτε το δίκτυο σαν ένα μέρος το οποίο βρίσκεστε όλοι, και με το που συνδεθείτε μέσα, είναι σαν να “ανοίγετε τις πόρτες” σε κάποιον να κάνει ότι θέλει στην συσκευή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN για να παραμείνετε ασφαλής σε δημόσια δίκτυα.

 

Πηγή: bitdefender.gr

 

You May Like This