nowmag.gr

Πτωτική πορεία ακολούθησε η παγκόσμια αγορά περιφερειακών εκτύπωσης (hardcopy peripherals-HCP) κατά το 2ο τρίμηνο του 2019. Οι πωλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, μειώθηκαν κατά 5,6% το εξεταζόμενο διάστημα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με την αγορά περιφερειακών εκτύπωσης να κατέρχονται σε 22,2 εκατ. μονάδες το 2019, από 23,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Στα 22,2 εκατ. τεμάχια μειώθηκε η αγορά περιφερειακών εκτύπωσης (hardcopy peripherals-HCP)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC), τόσο η κατηγορία των περιφερειακών εκτύπωσης inkjet, όσο και αυτή του laser, μειώθηκε σε τεμάχια το 2ο τρίμηνο του 2019 κατά 6,6% και 3,5%, αντίστοιχα.

Όπως προκύπτει από το σχετικό report της IDC (Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker), η περιοχή της Ιαπωνίας αποτέλεσε την εξαίρεση στην πτωτική πορεία της αγοράς, πετυχαίνοντας ετήσια αύξηση 4,7% με πωλήσεις 1,1 εκατ. μονάδων στη διάρκεια του 2ου τριμήνου του έτους.

Οι συσκευές Ink Tank ήταν η κατηγορία της αγοράς, η οποία κατάφερε να ενισχύσει τις πωλήσεις της κατά 3,4% σε όγκο το εξεταζόμενο διάστημα, ενώ τα έγχρωμα laser MFPs αυξήθηκαν κατά 2% ετησίως με περισσότερες από 1,4 εκατ. μονάδες.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς περιφερειακών εκτύπωσης κατέλαβε το 2ο τρίμηνο του 2019 η HP με πωλήσεις 9,4 εκατ. τεμαχίων και συνολικό μερίδιο αγορά 42,6%. Πάντως, οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν μειωμένες κατά 3,3% το 2ο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι παίκτες της αγοράς
Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς για το εξεταζόμενο διάστημα βρέθηκε – με σημαντική διαφορά από την έχουσα την πρωτιά HP – η Canon με μερίδιο αγοράς 18,8% και πωλήσεις 4,2 εκατ. τεμαχίων, μειωμένες ωστόσο κατά 10,8% σε ετήσια βάση.

Η τρίτη θέση της αγοράς για το 2ο τρίμηνο του έτους ανήκε στην Epson, η οποία πέτυχε πωλήσεις 3,8 εκατ. τεμαχίων, μειωμένες κατά 7,2% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος και μερίδιο αγοράς 17,3%.

Την τέταρτη θέση της παγκόσμιας αγοράς περιφερειακών εκτύπωσης για το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατέκτησε η Brother με πωλήσεις 1,8 εκατ. τεμαχίων, οι οποίες, πάντως, ήταν μειωμένες κατά 3,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και μερίδιο αγοράς 7,9%.

Την πρώτη πεντάδα με τους πιο ισχυρούς παίκτες της παγκόσμιας αγοράς κατέλαβε η Kyocera, η οποία κατέγραψε πωλήσεις 436.971 τεμαχίων, μειωμένες κατά 2% έναντι του 2ου τριμήνου του 2018 και μερίδιο αγοράς 5,7%.

sepe.gr

You May Like This