nowmag.gr

Παράταση 15 ημερών έλαβε η κινέζικη επιχείρηση ByteDance στην οποία ανήκει η εφαρμογή TikTok ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή από τις ΗΠΑ και να πουλήσει τις δραστηριότητές της ή να κλείσει.

Αν και η πρώτη απόφαση είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 12η Νοεμβρίου, δεν τέθηκε σε εφαρμογή και η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων της χώρας έδωσε την παράταση, επιβεβαίωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με το διάταγμα, η Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ (CFIUS) χορήγησε στη ByteDance παράταση 15 ημερών από την αρχική προθεσμία της 12ης Νοεμβρίου 2020» ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση.
Λογότυπο του TikTok

«Αυτή η παράταση θα παράσχει στα μέρη και στην Επιτροπή επιπλέον χρόνο για να επιλύσουν αυτήν την υπόθεση με τρόπο που συμμορφώνεται με την εντολή» συμπληρώνεται.

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε να απαγορεύσει τις νέες λήψεις της εφαρμογής έως ότου η ByteDance καταλήξει σε συμφωνία πώλησης σε αμερικανική εταιρεία, αν και η απαγόρευση μπλοκαρίστηκε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή λίγο πριν την καταληκτική της ημερομηνία.

Μέχρι στιγμής, η ByteDance διαπραγματεύεται μια πιθανή συμφωνία πώλησης με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle και τον γίγαντα λιανικής Walmart.
Λογότυπο του TikTok

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το TikTok υπέβαλε αίτηση στο Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια σχετικά με την εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, με την οποία κατευθύνεται η ByteDance να εκποιήσει την εφαρμογή εντός 90 ημερών.

Ο Τραμπ έχει από καιρό απειλήσει να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Κίνα φέρεται να χρησιμοποιεί την εφαρμογή ως μέσο για τη λήψη δεδομένων από Αμερικανούς χρήστες. Το TikTok έχει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες και 1.500 Αμερικανούς υπαλλήλους.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/11/2020)

You May Like This