nowmag.gr

Σύμφωνα με το CNN, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Facebook Mark Zuckerberg, καθώς και η Γενική Διευθύντρια (COO) Sheryl Sandberg, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν σε ακρόαση από την επιτροπή του Καναδικού Κοινοβουλίου, δεν σκοπεύουν να παραβρεθούν.

Τα στελέχη του Facebook κλήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα για να εμφανιστούν ενώπιον της Διεθνούς Μεγάλης Επιτροπής για τα Μεγάλα Δεδομένα, την Ιδιωτικότητα και τη Δημοκρατία, η οποία θα συνεδρίαζε στην Ottawa στις 28 Μαΐου, όμως ούτε καν απάντησαν. Ο Zuckerberg αγνόησε επίσης την κλήση της καναδικής επιτροπής που εξετάζει θέματα παρέμβασης και παραπληροφόρησης σχετικά με εκλογές στο Facebook. Η μη συμμετοχή τους στην ακρόαση συνιστά για τους Καναδούς περιφρόνηση του κοινοβουλίου, όμως η κλήτευσή τους θα μπορούσε να επιβληθεί μόνο εφόσον ο Zuckerberg και η Sandberg βρισκόντουσαν εντός του Καναδά.

Νομοθέτες από περίπου 210 χώρες αναμένεται να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στην Ottawa. Ο Zuckerberg είχε επίσης αρνηθεί και πέρυσι να συμμετάσχει σε κοινή διεθνή ακρόαση στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια έρευνας για παραπληροφόρηση και εκλογική παρέμβαση εντός του Facebook. Το Facebook δήλωσε στο CNN ότι αντί των Zuckerberg και Sandberg, θα μεταβούν στον Καναδά για τη συνάντηση ο επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής για το Facebook του Καναδά Kevin Chan και ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής Neil Potts.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ο Zuckerberg είχε καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Cambridge Analytica. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στις αρχές του 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Cambridge Analytica είχε συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών από τα προφίλ του Facebook.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This